C's prefereix no plantejar-se ara per ara si se sumaria a les mobilitzacions contra independència que el candidat del PPC, Xavier Garcia Albiol, ha proposat durant una roda de premsa a l'ACN en cas que els independentistes sumin majoria el proper 27-S. "No m'ho plantejo, estic en campanya electoral i tenim les millors enquestes. El que em plantejo és guanyar amb els millors resultats possibles per poder formar alternativa de govern. Ho tenim molt a prop", ha respost des de Manresa. L'aspirant a presidir la Generalitat i dirigent de C's ha retret als populars que "surtin a perdre el partit abans de jugar-lo". I ha afegit: "si no guanyem i ells [els independentistes] sumen, ja veurem què passa".

Arrimadas ha remarcat que "vol guanyar al senyor Mas i Junqueras" a les urnes. Per això "no cal parlar de què farem" en cas d'una hipotètica victòria de Junts pel Sí. "No em plantejo escenaris ni dono per perdut el partit", raona. Ara toca "cridar a la participació de la gent i governar amb mans netes i per a tothom". L'opció de C's "pot seduir a independentistes i contraris a la independència que volen el millor per Catalunya".

El problema del PPC a Catalunya, ha valorat Arrimadas sobre la darrera proposta del seu candidat Xavier Albiol, és que "sempre surten a perdre". "Nosaltres sortim a guanyar" i "totes les enquestes ens donen com a alternativa de govern"." Tenim les ganes i l'equip per començar a treballar per als catalans".

La candidata de Ciutadans ha carregat novament contra PP i PSOE perquè aquests partits es conformen "amb governar en altres parts d'Espanya" i deixar Catalunya "en mans dels separatistes". "Jo vull guanyar i governar aquí", ha sentenciat.