L'advocat, exdirigent de CiU i militant de CDC, Miquel Roca, va assegurar ahir que Unió Democràtica de Catalunya (UDC) "té una participació necessària i imprescindible en el futur polític de Catalunya". En aquest sentit, Roca va insistir que ara "és una gran ocasió per fer elogi de la capacitat d'entesa, pacte i acord" tot afegint que Unió "és un gran actiu que ha de ser respectat i valorat". L'històric dirigent i un dels pares de la Carta Magna va fer aquestes afirmacions en el marc del dinar Tribuna de Barcelona, on va presentar el candidat d'Unió, Ramon Espadaler, que després va pronunciar la conferència "Unió, la força del seny" on va defensar la proposta "nacionalista i de catalanisme integrador" de la seva formació.

Roca va voler recordar durant la seva intervenció que amb Espadaler l'uneix una gran amistat i que durant la seva trajectòria a CiU va tenir moments de discrepància amb Unió. Tot i així, va afegir, creu que el partit té un paper imprescindible en el futur català. L'advocat va afirmar també que "un amb l'edat es posa sentimental" i va destacar que el seu pare va ser un dels fundadors d'Unió. En aquest sentit, va indicar que la formació va ser fundada en moments complicats i que, malgrat això, va saber fer una aposta per "la capacitat d'entesa, acord i pacte al servei del país". Amb tot, va insistir que "no va ser fàcil, com ara tampoc ho és".

En declaracions posteriors als mitjans de comunicació, Roca va manifestar que la seva participació a l'acte va ser de presentació del candidat d'Unió i que ho va fer per un "suport personal" i per un "reconeixement a Unió".

"Els partits històrics sempre hi han de ser", va insistir. Preguntat sobre si votarà la llista de Junts pel Sí, va dir que "he fet una Constitució perquè ningú em pugui fer aquesta pregunta", va concloure Roca, tot afegint que "el vot és secret".

Per la seva banda, Espadaler va insistir que el nacionalisme d'Unió està "radicalment en contra de com ens tracten (des del Govern espanyol) i de com ens han tractat". En aquest sentit, va dir durant el seu discurs que "la solució no vindrà de posicions extremes" i que per això "alcem la veu del seny" amb la proposta de reconèixer Catalunya com a nació amb la disposició addicional de la Constitució. Espadaler va dir, a més, que Unió aposta per "l'estabilitat i l'europeisme" així com per una "Catalunya que no vol trencar-se ni trencar però que vol deixar enrere el marc de relacions perverses i lesives amb l'Estat".