La número dos de la CUP, la sallentina Anna Gabriel, va advertir ahir a Junts pel Sí que no serà aquesta formació qui en el moment "clau" es "farà enrere", en referència a una possible proclamació de la independència, i va subratllar que els que tenen la pressió "són altres". La sallentina ho va dir en un míting que celebrat anit al barri barceloní de Gràcia, que va tenir l'assistència de l'actor Willy Toledo.

En el seu discurs, Gabriel va afirmar que comencen a sobrevolar dubtes sobre la CUP. "S'atreveixen a dubtar que la CUP en el moment clau serà allà, si anem cap a la independència. Se sent, segur que no anireu enrere? La CUP, cap enrere?", es va preguntar. "Nosaltres no anirem enrere, que la pressió la tinguin altres i a veure si estaran allà en el moment clau. De nosaltres no pot dubtar ningú", va postil·lar.

La número 2 per Barcelona de la CUP va assegurar també que tampoc ningú no pot dubtar que els candidats de la CUP posin davant el càrrec, el seu nom abans que el del país. "Que ningú no posi el nom de ningú davant de res. Volem parlar de país, de projecte i que no intentin fer veure que no donar suport a un nom no és donar el suport a un procés".