El candidat del PSC a les eleccions, Miquel Iceta, va avisar ahir que els socialistes catalans no donaran suport a una reforma constitucional que no inclogui un reconeixement de la singularitat de Catalunya, ni una proposta que la majoria de catalans no estiguin disposats a acceptar en referèndum.

En una conferència al Fòrum Primera Plana, organitzat per El Periódico de Catalunya, Iceta va assegurar que el PSC "mai ha demanat un tracte de privilegi fiscal o financer", però va deixar clar que "sense reconeixement de la singularitat de Catalunya no hi haurà acord, perquè el PSC no el voldríem i els catalans no ho acceptarien". Segons el seu parer, "el problema" de Catalunya "no és només de diners, que també. És un problema de respecte. Catalunya s'ha sentit maltractada i menyspreada", va assenyalar.

"Ja sé que quan parlem d'intangibles, costa molt col·locar-los en una llei, per això ens fiquem en aquestes discussions tan estupendes sobre si som nació o no. La nació és sobre tot un sentiment, i o bé els catalans se senten acollits i còmodes amb el seu sentiment de pertinença a un projecte comú o no es podran sentir de cap manera. En això hem de ser molt clars", va recalcar.