El president del Cercle d'Empresaris, Javier Vega de Seoane, va dir ahir que "si tot canvia tant" probablement seria bo fer una revisió de la Constitució i que, aquí, hi tindria cabuda l'actualització del sistema de finançament de les autonomies. Seoane també va afirmar que els empresaris catalans estan "horroritzats" davant d'un escenari d'independència i va reconèixer que s'ha reaccionat "una miqueta tard". El representat dels empresaris va demanar a la ciutadania que "eviti" el vot independentista.

En una declaració institucional titulada "Units en la Diversitat", el Cercle es mostra convençut que si hipotèticament prospera la pretensió sobiranista "l'economia espanyola i especialment la catalana patiria gravíssims danys". A més, insisteixen que deixaria de pertànyer a la UE, a l'euro, a l'ONU i a l'Organització Nacional del Comerç. Segons els text, aprovat per unanimitat de la Junta Directiva, això implicaria deslocalització d'empreses (com, segons Seoane, ja està passant), caiguda de les inversions, del PIB, de la renda per càpita, del nivell d'ocupació i, en definitiva, del benestar social. Per això, fan una crida a la gent perquè eviti donar suport a projectes que emprenguin el "camí de difícil retorn, ja que trencaria llaços socials i relacions econòmiques que han mostrat la seva utilitat i benefici".

Malgrat això, el responsable del Cercle va reconèixer que la "gent no està contenta" i que "aquesta irritació, aquest empipament, s'ha traduït en els moviments independentistes. Amb tot, aposten per un procés negociador que inclogui reformes per millorar l'encaix de Catalunya a Espanya.