El president Artur Mas, número 4 de la candidatura Junts pel Sí, va ser, sens dubte, el més aclamat de l'acte electoral d'ahir. Només arribar, abans de poder travessar un tros de la plaça de Sant Domènec, va respondre la sol·licitud per fotografiar-s'hi de desenes de persones. Al final hi va tornar.

Mas va dir que "la temperatura de la mobilització" ciutadana es pren en actes com el d'ahir a Manresa i que, basant-se en això i en les paraules que havia pronunciat abans Oriol Junqueras, "el 27 de setembre farem el ple i , a més a més, brindarem amb cava català". Hi va afegir seguidament que "hi ha un altre termòmetre, que és bastant fiable, i és què diuen i què fan a Madrid. A mesura que van apujant la veu, i van apujant les amenaces i l'estratègia de la por, és que anem bé". Fins i tot va voler fer broma i es a demanar què trauran la setmana vinent "perquè ja han tret tota l'artilleria. Jo crec que la setmana que ve la Lluna ens caurà a sobre. Només a Catalunya. I és probable que fins i tot vingui una altra glaciació i ens quedem tots congelats". Ja en to seriós, va afirmar que "fan tot el possible perquè la gent a Catalunya s'espanti i no faci el que toca fer". Va recordar la pressió a la fiscalia de l'estat el 9-N "perquè actués contra nosaltres. Ara, han pressionat el parlament espanyol aprofitant una majoria absoluta que se'ls acaba d'aquí a quatre mesos" per utilitzar el Tribunal Constitucional en benefici seu. Va esmentar els pronunciaments de mandataris d'Europa i el món, i "han mogut el poder financer i han aconseguit que digui que, segons el que votem, ens quedarem sense diners, que no tindrem liquiditat".

Davant de tot això, Mas va cridar entre els aplaudiments de la concurrència que l'última paraula la té el poble de Catalunya, que "passa per sobre de tots aquests poders" i que si guanya el "sí" el 27-S "Europa en pendrà nota". Malgrat el seu optimisme, va demanar no relaxar-se. "Ens hi juguem la llibertat del país", va remarcar.