El vicepresident de la Comissió Europea (CE) per a l'Euro, Valdis Dombrovskis, va replicar ahir al cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, que la CE té una "única posició" sobre la situació a Catalunya, que va expressar ahir el portaveu de l'Executiu comunitari, Margaritis Schinas.

Romeva havia escrit un missatge a Twitter en què assegurava que el vicepresident de la Comissió Europea "corregeix el portaveu que va parlar ahir [dijous] de la sortida de la UE" i posava un vincle amb una notícia que interpreta que Valdis Dombrovskis s'havia desmarcat de Schinas en dir que la CE està preparada per treballar amb les autoritats elegides democràticament a Catalunya després de les eleccions del proper 27 de setembre.

Valdis Dombrovskis va replicar per Twitter a Romeva i va afirmar que "la CE té un únic missatge" respecte de l'Estat Espanyol, "lliurat per mi o per Schinas; per favor -l'ha comminat-, llegeixi".

El vicepresident de la Comissió Europea acabava el seu missatge amb un vincle a una informació de l'Agència Efe en què s'explica que Dombrovskis havia afirmat ahir al matí matí que la independència d'una part d'un Estat membre suposaria quedar fora de la Unió Europea (UE), en relació amb el procés català.

"Si una part d'un Estat membre s'independitza, els tractats no s'aplicarien més a aquest i es convertiria en un tercer país respecte a la Unió Europea", ha dir el vicepresident de la Comissió.

La Comissió Europea ja va assegurar dijous d'aquesta setmana que si Catalunya s'independitza, deixaria de ser part de la Unió Europea (UE) i passaria a ser considerada un tercer país fora del club comunitari.