Eleccions Catalanes

Albiol aposta per prioritzar la immigració llatina

El candidat del Partit Popular de Catalunya acusa Pujol, Mas i CiU de "fomentar la immigració musulmana" perquè no sap espanyol

20.09.2015 | 00:00
El candidat Xavier García Albiol durant la visita d´ahir a Mataró

El cap de llista del PPC per al 27-S, Xavier García Albiol, va aprofitar la visita a Mataró per entrar al drap d'un dels temes més polèmics dins el seu discurs: la immigració. El popular, en declaracions a la premsa, va reconèixer sense complexos que el seu partit "aposta de manera clara" per prioritzar "la immigració llatina i hispana per sobre de la d'altres països". Per a Albiol, el fet de parlar castellà i "compartir els nostres costums i valors" són motiu suficient per passar per davant d'altres estrangers en les polítiques a aplicar. De fet, el popular va lamentar que els Governs de CiU des de Jordi Pujol s'han dedicat a "fomentar la immigració musulmana" perquè no sap parlar castellà.
"Sí, és cert, aposto de manera clara per la immigració hispana per sobre de qualsevol altra immigració". Així de clar ho va admetre Xavier Garcia Albiol en ser preguntat per la premsa si la seva política d'immigració passa per afavorir els hispanoparlants. Així, el popular va assegurar que prefereix prioritzar els nouvinguts llatins "perquè tenen un concepte cultural similar, per no dir el mateix, que nosaltres, i perquè tenim una llengua comuna i això permet una major facilitat d'integració". I és que el candidat del PPC creu que amb els llatins "compartim costums i valors" i per això per a ell "és més fàcil entendre's amb una persona que té al mateix nivell cultural i que no tracta les dones com un moble".
Per la seva banda, la número dos de la candidatura del PPC, Andrea Levy, no va voler desautoritzar ni matisar el missatge de Xavier García Albiol. "Amb la comunitat hispanoamericana tenim convenis electorals, per exemple, per votar a les eleccions municipals. També tenim lligams històrics, culturals i lingüístics. Venen aquí i se senten com a casa. És un destí prioritari per a aquesta comunitat", va explicar.
A més, la popular va justificar la diferenciació amb els musulmans que vénen a Catalunya que va fer Albiol i per a fer-ho va recordar que "hi ha associacions independentistes que han actuat amb lleugeresa, prometent coses que no es podien complir, i hem conegut com persones de l'entorn de CDC tenien lligams amb moviments radicals que eren perillosos". "Aquestes coses s'han de prendre seriosament", va dir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema