La CUP creu que si el 27S a Catalunya hi ha una "majoria absoluta de vots i escons" caldrà declarar de forma "unilateral" la independència, "sense esperar un dia més", segons que va proclamar la número dos de la candidatura, Anna Gabriel, en l'acte central de campanya, al costat del cap de llista, Antonio Baños.

Baños i Gabriel van tancar el míting central de la CUP, a l'Auditori de Barcelona, escenari on es van desplegar unes grans cartes amb les cares de diferents personalitats, com la cancellera Angela Merkel, el rei Felip VI, el president Mariano Rajoy, o l'expresident Jordi Pujol, però no la d'Artur Mas.

En iniciar el seu discurs, Baños va asseverar que la CUP no "carregarà amb la merda acumulada en el període autonòmic"; després va cedir la paraula a Gabriel, que va fer el discurs més polític.

Gabriel entén que cal negociar després de diumenge, si hi ha una majoria absoluta de vots i escons, perquè hi hagi un govern provisional que iniciï un "procés constituent, que trenqui amb l'ordre constitucional". L'acte va omplir l'Auditori de Barcelona.