El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, es va reivindicar com a futur cap de l'executiu espanyol a partir del desembre per fer fora Mariano Rajoy, per garantir "un futur de dignitat" als ciutadans i pel dret a decidir. "A Espanya fa falta un president que escolti Catalunya i jo vull ser aquest president", va sentenciar des de Sabadell en un acte de campanya davant d'unes 2.000 persones, segons Catalunya Sí que es Pot. Iglesias va carregar contra CDC per contribuir a "l'espoli social" avalant la reforma laboral o l'amnistia fiscal. "Qui vota amnistia fiscal premia els defraudadors, el 3% és espoli fiscal" a Catalunya i a tot l'estat. "Als corruptes els ho diem a la cara" a tot arreu, va resoldre.

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va tornar a carregar contra Artur Mas per haver-los comparat amb José María Aznar i li va tornar a retreure que preferiria una polarització de la campanya i que no s'haguessin posicionat pel dret a decidir. "Entenc que molts catalans volen escapar; quedin-se per fer fora Rajoy tots junts", va dir.

Iglesias va reiterar que defensen el dret a decidir a Catalunya, Madrid i Sevilla i que precisament per això a Mas no li agrada adonar-se que Manuela Carmena i Ada Colau són aplaudides tant a Madrid com a Barcelona. "Es pot construir un futur de dignitat, que cadascú se senti partícip de la nació que vulgui, però que es garanteixin escoles, no s'humiliïn per no tenir sanitat privades o pagar la universitat. A Espanya fa falta un president que escolti Catalunya i jo vull ser aquest president; però per això falta gent com vosaltres", va reblar.

Iglesias, que va reiterar que Mas ha adoptat un estil 'antisistema' i properament "punki", va afirmar que allò "important no és la bandera". "Amb una sanitat de merda, però li prometo una bandera, que patriotes!", va exclamar.

Al seu torn, el cap de files de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, va demanar al vot al a gent d'esquerres perquè va garantir que no els farà "les marranades" que preveu d'Artur Mas.

"Si sou d'esquerres, voteu un president progressista, que no privatitzi la sanitat pública, si no voleu que s'empresoni els activistes de la vaga general", va reblar Rabell, que, tanmateix, va tornar a insistir en demanar el vot socialista per a la seva formació.