El líder del PP, Mariano Rajoy, va participar ahir, diumenge, a l'acte central del PPC en la campanya per al 27-S. Davant unes 3.500 persones, Rajoy va cridar enèrgicament els catalans a "no seguir en silenci" i votar el proper 27 de setembre, per demostrar que els sobiranistes "només tenen força" si la resta "calla". "Si tu no votes, d'altres votaran per tu; i si tu no hi vas, un altre hi anirà en lloc teu", va sentenciar, i va assegurar que les eleccions de diumenge "són clau per guanyar el radicalisme, guanyar la desunió, i reconduir la política catalana cap a la moderació i l'entesa". A més, Rajoy va carregar contra els socialistes per estar sent "els companys dels separatistes" a Catalunya.

Mariano Rajoy va voler cridar als catalans no independentistes a participar de forma massiva "en unes eleccions molt importants". "S'ha de sortir a votar, a dir prou, a posar fi a aquest malson. Si tu no votes, altres votaran per tu; i si tu no vas altre anirà al teu lloc. S'ha de votar perquè ningú t'obligui a marcar el pas, per reconèixer la cara silenciosa i silenciada de Catalunya. No es pot seguir en silenci, s'ha de votar per les esperances i el benestar dels catalans, per deixar ben clar que només tenen força si tu et calles, perquè no t'imposin dogmàticament en que consisteix ser un bon català", va etzibar Rajoy, arrencant l'aplaudiment dels assistents. I és que segons el líder del PP, els independentistes "no so més" i "només ho seran si calles i els deixes fer".

Mariano Rajoy va considerar també que el 27-S és "clau per guanyar al radicalisme, guanyar a la desunió, reconduir la política catalana cap a la moderació i l'entesa, i perquè inaugurem una nota etapa per unir i reprendre un diàleg que passa pels que no han volgut dialogar i han volgut imposar la seva majoria".

Per la seva banda, el candidat del PPC a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, va reivindicar la condició de "catalans d'adopció" dels que van venir als anys 50 i 60 "a treballar" a Catalunya, i va acusar a Junts pel Sí "d'insultar-los". "És inadmissible i no ho accepto", va etzibar Albiol. I és que segons el cap de llista popular, els sobiranistes han "entrat en un estat de bogeria política" amb la intenció de "trencar Espanya". Aprofitant que estava a la seva ciutat, Albiol va demanar als que el van votar a les municipals que li "facin de nou confiança" el 27-S, i va fer una crida a mobilitzar el voltant del PP, el vot que conforma la "Catalunya real i plural".