El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va participar ahir a l'acte central de campanya del PSC, que es va fer coincidir amb la tradicional Festa de la Rosa, a la pineda de Gavà. Des d'allà, Sánchez es va preguntar perquè la candidatura sobiranista de 'Junts pel Sí' es fa dir així "si volen dir trencats", en referència a la hipotètica independència de Catalunya i la seva separació de la resta de l'Estat. El líder socialista va fer un al·legat a favor de la "igualtat" de tots els espanyols i va assumir "errors" passats del seu partit, però va comminar els prop de 25.000 assistents a la trobada a fer que "el cost" d'aquests no siguin "quatre anys més de govern d'Artur Mas".

Per la seva banda, el cap de llista del PSC a les eleccions del 27-S, Miquel Iceta, va exigir que "no el facin triar" entre ser català i espanyol després del 27-S i va proclamar que "ho vol tot". El candidat va reiterar el caràcter "federal" de l'escut espanyol i se'n va declarar un "fanàtic".

D'altra banda, Iceta es va comprometre davant Sánchez a "deixar-se la pell" a partir del 28 de setembre perquè sigui el proper president d'Espanya.