UGT i CCOO de Catalunya es van desmarcar ahir dels seus secretaris generals a Espanya, Cándido Méndez i Ignacio Fernández Toxo, respectivament, que es van mostrar totalment contraris a la independència, i van defensar el dret a decidir dels catalans.

En un comunicat, CCOO de Catalunya va recordar que el sindicat és "una confederació amb uns estatuts propis i amb veu pròpia" i que el seu compromís amb el dret a decidir dels catalans és "total". El sindicat català va expressar el seu "total respecte" a totes les opcions polítiques que es presenten a les eleccions i va rebutjar les "ingerències" que "volen condicionar el lliure debat i decisió del poble de Catalunya en forma de por i amenaces".

De la seva banda, UGT de Catalunya va reivindicar en un manifest la seva "posició sobirana" i va demanar que "més enllà de discussions numantines es faci un debat sobre el model de país que volem". "Catalunya ha de ser allò que decideixin lliurement els seus ciutadans. El dret a decidir s'ha constituït com un dret de primera magnitud", diu UGT.