El candidat de la CUP a la presidència de la Generalitat, Antonio Baños, va ademetre que la independència de Catalunya no tardarà "18 mesos" com proposa Junts pel Sí, ni arribarà l'endemà de les eleccions, cosa que va reivindicar diumenge la sallentina i número dos de la formació, Anna Gabriel.

En declaracions als periodistes abans de començar un míting a Terrassa, Baños va admetre que "abans caldrà negociar, cal parlar amb molta gent, cal fer moltes coses".

Diumenge, a l'acte central de la CUP a l'Auditori de Barcelona, Gabriel va assegurar que "el dia 28, si el mandat popular així ho ha expressat, el Parlament ha d'exercir la sobirania i si hi ha majoria de vots i escons a favor de la independència s'haurà de declarar unilateralment la independència". El candidat de la CUP va avisar a Junts pel Sí que "el seu full de ruta és tan modificable com qualsevol altre procés polític", perquè el document en el qual consta aquest procés de 18 mesos "no se li va lliurar a Artur Mas al Sinaí", va afegir. Segons Baños, el període de 18 mesos que defensa Junts pel Sí per arribar a la independència de Catalunya és una demostració de "fetitxisme de dates" per part de la formació encapçalada per Raül Romeva. "Ni els 18 mesos ni l'endemà", va dir Baños, qui va reconèixer que "és evident que hi haurà d'haver un intermedi i s'haurà de fer algun tipus de calendari de consens". Tot i així, va reivindicar que, en cas que hi hagi una majoria de vot independentista el dia de les eleccions, "cal dir-li al món" que hi ha la majoria i va dir no saber "per què cal esperar 18 mesos per dir-ho".