El coordinador nacional d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Joan Herrera, i l'eurodiputat de Podem, Pablo Echenique, van ser ahir a Manresa en l'acte fort de campanya de Catalunya Sí que es Pot a les comarques centrals. Segons el programa anunciat, al míting hi havien de participar el candidat del partit a la Generalitat, Lluís Rabell, i el secretari polític de Podem, Íñigo Errejón. Al final, però, ambdós van ser baixa d'última hora, d'acord amb fonts del partit, per problemes d'agenda. Tampoc va ser-hi la coordinadora d'ICV, Dolors Camats, també anunciada.

L'acte va tenir lloc a la plaça de la Pau del barri de la Font dels Capellans, davant unes dues-centes persones que van omplir l'improvisat pati de cadires plegables posat per a la ocasió i les graderies que formen els graons de pedra d'un dels laterals de l'espai.

El tret de sortida al míting el va donar l'arribada de l'eurodiputat Echenique, que va ser rebut entre aplaudiments i crits de "sí que es pot" per part dels assistents abans que la bagenca Laura Massana pronunciés el primer parlaments de la tarda (vegeu desglossat).

Herrera recorda Romeva

El segon d'intervenir va ser Herrera, que poc després d'iniciar el parlament va recordar el seu excompany de formació Raül Romeva, ara candidat de Junts pel Sí, a qui va acusar de confondre part de l'electorat: "si ets d'esquerres no pots fer President algú de dretes", va etzibar durant el vespre.

A banda de Romeva, l'altre blanc de crítiques de la intervenció d'Herrera va ser el número quatre de Junts pel Sí i actual cap del Govern, Artur Mas. En aquest sentit, el coordinador nacional d'ICV va recordar els casos de corrupció en els que presumptament s'ha vist involucrada Convergència Democràtica de Catalunya i va defensar la candidatura que encapçala Lluís Rabell com l'alternativa "per guanyar Catalunya i començar a guanyar Espanya"; referint-se a les eleccions generals del desembre que ve.