La candidata de Ciutadans, Inés Arrimadas, se suma a les reivindicacions de millora de la C-55 i de la necessitat de treure el peatge de la C-16. "S'ha d'evitar que hi hagi més sinistres en aquesta carretera. A part, també és una mancança per a les empreses d'aquestes comarques, que necessiten millors infraestructures per ser més competitives", explicava Arrimadas a Regió7. La cap de llista per Barcelona de Ciutadans va visitar ahir Manresa. Es va reunir amb responsables a la regió central de la patronal de la petita i mitjana empresa de Catalunya (Pimec), amb els quals va parlar, precisament, de la necessitat que tenen les comarques de la Catalunya Central de dotar-se de millors infraestructures.

Arrimadas va assegurar a aquest diari que havia estat usuària de la línia R-4 de Rodalies i afirma que és conscient "de les necessitats de millora d'aquesta línia ferroviària". En la reunió que va mantenir amb els empresaris també va desgranar les propostes econòmiques del programa de Ciutadans. "Hem parlat de la situació dels autònoms i com apropar l'administració al costat del empresaris. També hem parlat de la pressió fiscal de les empreses. Hem de recordar que Catalunya és la comunitat amb més pressió fiscal", comentava Arrimadas. A la reunió també hi era el, de moment, portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Manresa i número sis de la llista a la circumscripció de Barcelona, Antonio Espinosa, i el regidor Andrés Rojo.

Per la seva banda, Espinosa va qualificar la visita de la candidata de "profitosa" ja que es van tractar diverses temàtiques que afecten el sector empresarial de la regió central. "Entre altres qüestions, també ha sortit la inquietud que està provocant la TIPP [el tractat de lliure comerç entre la Unió Europea i Estats Units] i com pot afectar negativament les empreses petites i mitjanes del nostre territori. El nostre programa és molt complet en aquest sentit. Té més de 200 propostes en matèria econòmica. Hem estat pensant què es pot fer per a la internacionalització de les nostres empreses", afegia Espinosa.

Visita llampec

Era previst que Arrimadas estigués més estona a Manresa, però l'agenda atapeïda de la candidata va reduir la seva estada a la ciutat. Al migdia va posar fi a la visita i només va tenir temps de saludar els militants i simpatitzants que es van apropar a saludar-la. Tot i haver declarat recentment que no li agraden les selfies, ahir totes les persones que se li apropaven a la plaça de Sant Domènec se'n volien fer una amb ella.

Aquesta serà l'única visita que faci Arrimadas a la Catalunya Central abans de les eleccions del 27-S, tot i que Ciutadans farà campanya a la regió central tot repartint propaganda i parlant amb la ciutadania a diferents barris de Manresa i a altres poblacions del Bages. "Nosaltres ens estimem més el contacte amb la gent del carrer que no pas fer grans mítings. Per això optem més per aquest format de campanya", afirmava Espinosa fa dies, que afegia: "per a Ciutadans, la Catalunya Central és una zona important i es tenen en compte els problemes que tenim en els nostres municipis".

Arrimadas assegurava ahir a aquest diari que el seu partit té propostes per al conjunt de Catalunya i que, tot i que els mitjans només li pregunten sobre la qüestió de la independència, el seu partit també és coneixedor de la realitat de les comarques de Catalunya i de les mancances i les polítiques que s'hi haurien de portar a terme. En aquest aspecte, sobretot es va centrar a donar suport a sectors concrets i a esdevenir referent en l'àmbit de la logística.