El bisbe de Solsona, Xavier Novell, anima totes les parròquies de Catalunya a tocar les campanes el proper diumenge a les 9 del matí per anunciar que "ha arribat el dia de la llibertat". Novell afegeix que és "el dia que tenim a les nostres mans la decisió sobre el futur del nostre poble". Així ho manifesta a la glossa del dia 27 que s'ha publicat aquest dimecres a la pàgina web del Bisbat de Solsona. Novell també anima a exercir el dret a vot en les eleccions catalanes i a que els indecisos escoltin els seus fills i néts majors d'edat. "El que decidim és el futur de Catalunya i el futur és d'ells", afegeix el bisbe. També demana als que estan decidits a votar que animin els altres per "contribuir a una alta participació".

Novell recorda que, fa dos anys, partidaris de la independència van demanar als rectors que toquessin les campanes a l'inici de la via catalana i que ell ho va desaconsellar per "evitar un posicionament polític de l'Església". En canvi, ara anima a tots els rectors a tocar les campanes diumenge coincidint amb la jornada electoral, "un bon repic per a despertar tothom i anunciar-los que ha arribat el dia de la llibertat".

A la glossa, Novell també explica que hi ha una candidatura que "vol aglutinar el sí que faciliti un reconeixement internacional al procés de la independència" i que hi ha una altra candidatura també a favor del sí. Per altra banda, remarca que "qualsevol de la resta de les candidatures significa no a la independència".

El bisbe de Solsona també diu als seus lectors que els que estiguin decidits "ajudin als altres a votar". "L'èxit d'aquest referèndum depèn de la participació", afegeix Novell, i anima a aconseguir una participació que "faci inequívoc el resultat, sigui quin sigui". Per altra banda, també es dirigeix als dubtosos i els aconsella que escoltin als seus fills i néts majors d'edat, "el que decidim és el futur de Catalunya i el futur és d'ells".