Catalunya Sí que es Pot també vol arribar a Ítaca i es declara sobiranista i partidària de fer un referèndum, i defensa el dret a decidir l'esdevenidor dels pobles. Tanmateix assegura que vol arribar a aquesta destinació un cop s'hagin resolt molts problemes socials que pateix el país.

Aquesta va ser la idea força de l'acte públic que aquesta formació que aplega ICV, EUiA, Podem i Equo va celebrar, ahir, a la sala petita del Pavelló de Suècia, on es van aplegar una trentena de persones per escoltar a la sallentina Laura Massana, diputada d'ICV i candidata número 13 d'aquesta llista pel 27-S;Marta Ribas, d'ICV i que ocupa el número 9 a la llista; i Joan Torres, l'únic regidor d'ICV al Berguedà, que figura al lloc 70 d'aquesta candidatura. No va assistir a l'acte, tot i que s'havia anunciat la seva presència a la capital del Berguedà, el periodista Albano Dante, el número 5 de Catalunya Sí que es Pot.

El primer que va fer referència a Ítaca va ser el regidor d'ICV a Berga Joan Torres que va esmentar que "jo també vull anar a Ítaca, com el president Mas, segur, però mireu: hi vull anar amb la renda mínima d'inserció, que la gent tingui aigua, llum i sostre, amb una reforma laboral en condicions". Torres va dir que un cop arribi a Ítaca "ni voldria trobar-me allà ni el 3%, ni comissions, ni diners d'Andorra".

Al seu torn, Laura Massana va recordar la feina feta per ICV en defensa dels interessos del Berguedà al Parlament que ha dut a terme ella mateixa fent propostes en diferents àmbits com la rehabilitació del Pi de les Tres Branques o la construcció de l'edifici definitiu del SES Serra de Noet a Berga o l'oposició en el seu dia al desdoblament de la C-16. Seguint el fil argumental del viatge a Ítaca, la política sallentina va posar en valor que rere les accions hi hideologieses polítiques i que la de seva candidatura prioritza l'atenció a les persones. Va esmentar propostes com el desplegament urgent d'un pla de rescat ciutadà amb mesures com la renda garantida de ciutadania o la lluita contra la pobresa energètica, entre d'altres.

Per la seva banda, la diputada i també candidata Marta Ribas va centrar-se a fer un exhaustiu repàs dels efectes negatius que han tingut les retallades de sanitat a Catalunya, que han comportat empitjorar la qualitat del servei.