El president de la Confederació Espanyola de la Petita i Mitjana Empresa (Cepime), Antonio Garamendi, va assegurar ahir que la sortida de Catalunya d'Europa i de l'euro seria "una catàstrofe" per a totes les empreses perquè aquesta situació, al final, acabaria generant tancaments o atur.

En declaracions als mitjans abans de clausurar la reunió de la Junta Directiva de Cepime, Garamendi va afirmar que una eventual secessió també seria negativa per a les Pimes, perquè "sempre van darrere de les grans, i quan la inversió falla i hi ha deslocalització, significa o tancaments o atur".

"Espanya és un dels països més antics d'Europa i Catalunya n'és una part importantíssima", va voler deixar clar Garamendi, que va indicar també que, perquè la decisió d'independitzar-se "sigui legítima, una part no pot decidir sobre el tot".

"Nosaltres sempre apostarem per l'estabilitat, per l'Estat de Dret i pel diàleg, si n'hi ha, que n'hi ha d'haver", va apuntar. A banda d'això, va assegurar que és "una mica absurd" intentar anar en la direcció contrària a l'actual cessió d'autonomia cap a Europa.

Per això, aposta per "parlar d'Espanya i de l'espanyol amb naturalitat" i per centrar-se en "les coses que són veritablement importants, com tenir feina demà o com anar al futbol diumenge", deixant a una banda debats "que són molt del cor però poc de la raó".