El coordinador d'ICV, Joan Herrera, va reptar ahir el cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, a un debat sobre corrupció i a explicar "si es pot construir un país nou sobre la merda de la corrupció".

En un míting a Montcada i Reixac, Herrera va contraposar els 450.000 euros que es gastarà Catalunya Sí que es pot en la campanya amb els 4,5 milions que, va dir, gastarà Junts pel Sí, per demanar "el vot de la vostra vida. Que els ho diguin a la gent de Valeo". "Raül Romeva, et proposo un debat, un cara a cara, parlant de corrupció, amb la pregunta molt senzilla: Pots fer un país nou amb aquells que han estat en el 3%? Pots fer un país nou amb aquells que han estat connivents amb la corrupció?".

"Pots fer un país nou amb aquells que ni tan sols s'atreveixen a reprovar el clan Pujol per tot el mal que han fet a aquest país?", va repreguntar Herrera. "Jo crec que no", va respondre Herrera, que va reiterar "una proposta simple i senzilla, un debat sobre corrupció". "Perquè no es pot construir res sobre la merda de la corrupció d'aquells que han estat empantanegats en el 3%, dels que tenen les seus embargades i que no són capaços de reprovar Jordi Pujol", va reblar Herrera. Va afegir que "veiem un PP descarat, més salvatge que mai, que ataca la dignitat de la gent del braç de CiU", però va advertir que "hi ha diverses dretes, la més salvatge, la del PP; la que s'amaga, C's, i una altra dreta que és la que es camufla darrere de les lletres de Junts pel Sí".