La llista de Junts pel Sí provocarà una situació anòmala pel que fa al seguiment de la nit electoral d'aquest diumenge a Manresa. El fet que CDC i ERC vagin plegats a la candidatura encapçalada per Raül Romeva i integrada en els primers llocs per Artur Mas i Oriol Junqueras, líders dels respectius partits, farà que visquin conjuntament el seguiment dels resultats. Serà a la sala El Sielu de Manresa.

A banda dels càrrecs orgànics dels dos partits, a la vetllada és previst que hi siguin presents tres dels noms de les nostres comarques que ocupen llocs a la llista de Junts pel Sí per Barcelona. Són l'advocat manresà David Bonvehí, diputat i president de CDC al Bages, que hi ocupa el número 25; la periodista Adriana Delgado, regidora per ERC a Sant Vicenç de Castellet, número 36; i el científic i investigador manresà Pere-Joan Cardona, número 75. No hi serà l'atleta manresana establerta a Berga Núria Picas, número 73, ni, lògicament, el santpedorenc Pep Guardiola, futbolista i actual entrenador del Bayern, número 85.

Tradicionalment, com a contrincants que són i tal com ha passat sempre en qualsevol cita electoral, CDC i ERC han seguit els resultats en locals separats. CDC a la seu del partit al carrer d'Alfons XII, i ERC a la seva seu a la plaça Major i, en les últimes convocatòries electorals, a un restaurant situat al carrer de Sobrerroca perquè la seva seu és molt petita i era complicat que hi cabés tothom, sobretot en les darreres conteses, en què el partit ha reviscolat.

Aquest diumenge, segons informació aportada per fonts de la candidatura Junts pel Sí, les portes de la sala manresana, situada a la plaça de Valldaura número 1, s'obriran a les 7 de la tarda "per a tots aquells militants i simpatitzants dels partits que conformen la llista i per a tota aquella gent que ens vulgui acompanyar". Se serviran entrepans freds i calents a preus raonables per a qui vulgui sopar i s'instal·laran dues pantalles; una a la sala principal per seguir l'escrutini a peu dret i una altra més petita en una sala annexa per poder estar assegut. Tots els municipis portaran les actes a una zona habilitada per recollir les dades.