Eleccions Catalanes

Mas es burla de Rajoy i constata que tots els seus arguments són "mentida"

El candidat a la reelecció crida a "rematar la feina" el 27-S i insta l'Estat espanyol a negociar la segregació si no vol "suïcidar-se"

23.09.2015 | 00:00
Junqueras i Mas, que fa el símbol del polze, ahir a Lleida

El president de la Generalitat i número 4 de Junts pel Sí, Artur Mas, es va burlar ahir de les declaracions del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i va constatar que són la demostració que tot el que s'està dient per part de diferents poders de l'Estat és "mentida". D'altra banda, el president va cridar a "rematar la feina" el 27-S i va instar l'Estat a negociar si no vol "autolesionar-se, si no vol suïcidar-se", perquè Espanya és la primera interessada a arribar a acords "com a bons germans".
En un míting a Lleida, Mas va dir amb ironia que Rajoy havia estat el "protagonista del dia" per dubtar si un ciutadà català mantindria la nacionalitat espanyola en cas d'independència. "A veure, don Mariano, pregunta difícil, sobretot per llicenciats en Dret", va apuntar Mas amb to burleta parodiant l'entrevistador. Segons el president de la Generalitat, el que va passar ahir, que és "ficar tots els peus a la galleda", només demostra que tot el que han estat dient des de l'Estat és "mentida". I va posar exemples sobre pensions, sobre els bancs i sobre la PAC, especialment sensible a les terres de Lleida. També es va referir a la UE i a l'opció d'un 'corralito', i va argumentar que "el primer perjudicat que Catalunya surti de l'euro d'Europa es diu Espanya". Mas va donar per fet que l'Estat "no es vol autolesionar i molt menys suïcidar", i per això va instar a negociar i a arribar a acords "com a bons germans". Mas va elogiar l'actitud dels darrers 3 ó 4 anys, les grans mobilitzacions, també la feina de moltes generacions en el passat que van defensar el país, però va avisar que tot això sumat "no serviria de res o serviria de poca cosa" si el 27-S no es "remata la feina". "Jo us demano que aquesta oportunitat que la tenim aquí l'aprofitem i l'aprofitem a fons", va concloure Mas.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema