Els bancs, les inversions, les pensions, la Unió Europea i l'idioma han estat aquests dies alguns dels temes recurrents més debatuts, però també l'esport i, en particular el futur del FC Barcelona, s'ha colat a la campanya per a les eleccions catalanes.

On jugaria el Barça si Catalunya s'independitzés? Es conformaria a disputar una lliga catalana amb l'Espanyol, el Girona, el Llagostera i el Gimnàstic de Tarragona, i altres clubs que juguen a Segona B o a Tercera? Són preguntes que s'han intentat respondre, amb visions molt distants unes de les altres, dependent de qui responia. En tot cas, el Barça com a club no s'ha mullat al respecte ni ha volgut polititzar-se, encara que el seu president, Josep Maria Bartomeu, sempre ha assenyalat que els blaugrana se senten còmodes a la lliga espanyola.

La possibilitat d'una lliga catalana, almenys per al Barça i fins i tot l'Espanyol, sembla força inviable esportivament, però també i sobretot, en el vessant econòmic. Continuar a la lliga espanyola és una possibilitat per al conjunt blaugrana, si el volen, i l'altra és marxar a la lliga d'un país veí com podria ser França.

Sigui com sigui, hi ha prou casos d'equips que no juguen al seu país i ho fan amb total normalitat. Un dels exemples més clars és el del Mònaco, que des de l'any 1919 està inscrit a la Federació Francesa de futbol. Tot i això, també és cert que algun cop s'ha obligat al Mònaco a pagar xifres gens menyspreables per evitar els beneficis fiscals. Del Mònaco és força habitual la seva participació a la Lliga de Campions.