Un total de 5.510.713 milions de catalans estan cridats a les urnes per votar aquest diumenge 27 de setembre en unes eleccions catalanes que decidiran la composició del Parament de Catalunya i que, també, es plantegen com un plebiscit sobre el futur de la sobirania del país per part de dues de les formacions que s'hi presenten, Junts Pel Sí i la CUP. Amb motiu d'aquesta cita, Regió7 oferirà un seguiment en viu, perquè els lectors puguin conèixer tot allò que passi durant les eleccions catalanes en directe. I a partir de les 20 h, podràs seguir en temps real el recompte de vots, a tots els municipis catalans.

Durant l'última setmana de campanya electoral, la majoria d'enquestes que donen majoria absoluta als independentistes en escons i fregant el 50% dels vots. Els darrers sondejos fets públics dilluns passat situaven Junts Pel Sí -candidatura que uneix Convergència i Esquerra i que lidera Raül Romeva- molt per davant dela resta de formacións, però lluny encara de la majoria absoluta i li mancaria el suport de la CUP. En aquesta llista, precisament, hi ha una sallentina en el número 2, Anna Gabriel.

Ciutadans, amb Inés Arrimadas de número 1 i el manresà Antonio Espinosa de 6, se situa com a clara segona força i Catalunya Sí Que Es Pot, PSC i PP estarien frec a frec per ser tercera força amb lleuger avantatge de la confluència d'esquerres no independentista. Unió ho tindria difícil, segons aquests sondejos, per entrar al Parlament. Tot això, però, segons els sondeigs, i aquest diumenge seran els electors els que decidiran si es compleixen els pronòstics.

Uns resultats marcats pel vot dels indecisos

La gran bossa d'indecisos que encara no saben quina butlleta ensobraran en aquestes eleccions catalanes és un element destacat en els sondejos electorals que s'han fet fins a la data. Segons El Periódico, aquesta bossa, suposa el 25% de l'electorat i seria clau per fer guanyar o no l'independentisme, si ens agafem les eleccions en sentit plebiscitari. Caldrà, doncs, estar atents als resultats del 27-S en directe.

Enquestes i sondejos del 27S

Els resultats, en temps real

Un cop tanquin els col·legis electorals, a Regió7 podràs seguir en directe el recompte de vots segons es vagi fent públiques les dades oficials. Ho podràs consultar poble a poble i per províncies:

-Resultats eleccions a Catalunya

-Resultats eleccions a Barcelona

-Resultats eleccions a Girona

-Resultats eleccions a Lleida

-Resultats eleccions a Tarragona