El candidat del PPC a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, ha celebrat la decisió de la Junta Electoral de forçar a la CCMA a retransmetre actes electorals dels partits que no van assistir a la Via Lliure per compensar el desplegament fet per a la manifestació. A més, el popular ha recordat que van ser el PPC i el PSC "i no altres" -en referència a C's- qui va recórrer a la Junta Electoral. "Com que era impresentable la situació, vam presentar recurs. I gracies a nosaltres, Unió i C's tindrem una compensació equilibrada", ha dit, punxant així a Ciutadans per beneficiar-se de la mesura sense haver acudit a la Junta després de la retransmissió de la mobilització independentista.

Xavier García Albiol, que ha fet aquestes declaracions durant l'esmorzar col·loqui del Fórum Europa Tribuna Catalunya, també ha tingut temps per fer una nova crida a la participació en el 27-S. I és que per al popular, si el dia de els eleccions "anem a votar tots els que no som independentistes i aquells que algun cop pensen que les eleccions autonòmiques no són les importants", el 27-S "anem a donar la gran sorpresa, perquè som més que ells". "No és una qüestió de bàndols, però es juguem el futur", ha sentenciat.

Durant la seva intervenció, Albiol ha estat preguntat per la possibilitat de negociar un pacte fiscal -el que va plantejar el president, Artur Mas, al 2012 basant-se en el concert econòmic basc i navarrès- com a alternativa a la independència. El candidat del PPC s'ha deixat anar i, confonent els termes de pacte fiscal i model de finançament ha dit sense complexos que "un pacte fiscal, plantejat en un clima de lleialtat i constructiu, jo estic obert". Després, però, ell mateix s'ha matisat parlant del model de finançament i assegurant que no és partidari de cap sistema "que serveixi per diferenciar els catalans de la resta".