La candidata de C's, Inés Arrimadas, ha fet una crida a omplir les urnes de vots taronges el 27-S per enviar el missatge "al món" que els catalans "no volen deixar de ser espanyols i europeus" sinó que aposten per canviar de president. En l'acte final de campanya al districte barceloní de Nou Barris, la cap de llista ha reivindicat la seva formació com l'"única" capaç d'"aturar" Artur Mas i la "vella política". Davant de 2.000 persones, el líder del partit, Albert Rivera, ha reclamat una mobilització com a les generals per fer una segona transició espanyola i emular "grans" projectes de país com la Constitució, l'Estatut de Catalunya del 79 o els primers governs de Felipe González i José María Aznar.

Ciutadans veu a tocar "una nova etapa política" a Catalunya després de "35 anys" de governs de Jordi Pujol i tripartits, i de procés independentista. Una pletòrica Inés Arrimadas s'ha confessat amb "moltes ganes" que arribi la mitjanit de diumenge perquè Artur Mas "vegi què hi ha a les urnes". S'ha mostrat confiada que les paperetes 'taronges' de la seva formació inundaran els col·legis electorals i serviran per enviar un missatge potent "a Espanya i al món": "els catalans no volem deixar de ser espanyols i europeus, ni canviar de passaport, sinó que el que volem és canviar de president i de govern".

En un acte obert al públic a la plaça Virrei Amat del districte de Nou Barris (Barcelona), Arrimadas ha assegurat que "no defraudarà" els votants perquè farà "una cosa novedosa", que és "pensar abans en les persones que en els colors polítics i les sigles". El vot a la seva formació, ha assegurat, servirà per "fer front" a Junts pel Sí alhora que derrotar el bipartidisme i la "vella" política. "Volem un vot que no traeixi, que no enganyi, que sigui fiable i que et faci estar tranquil a les nits, amb què no et juguis a la ruleta el futur democràtic. Un vot útil per a les persones i no per als partits", ha reblat.

Per Arrimadas, partits com el PP i el PSC han estat "males companyies". Els populars han estat "immobilistes" i "no han volgut mirar a la realitat", mentre que els socialistes han estat "deslleials" i "ambigus" en la defensa d'Espanya. Per això, ha assegurat, han hagut de desplegar banderes espanyoles "enormes" als seus mítings electorals. També ha criticat, però, "nous experiments" que només suposaran la reedició dels tripartits "en versió super independentista", en referència a la coalició de Catalunya Sí que es Pot.

Així mateix, ha defensat Ciutadans com el projecte capaç de construir una "nova" Catalunya "sense bàndols", més centrada en els serveis públics que "en banderes, en parlar del 1714 o en tenir ambaixades per tot el món". "Potser Mas ni tan sols vol que es declari la independència, de què parlarà si no ara?", ha ironitzat.

Crida a la mobilització

El president de C's, Albert Rivera, ha reclamat a l'electorat que es mobilitzi el proper 27-S com si es tractés d'unes eleccions generals. "No sóc de demanar favors, però els demano que es mobilitzin com a la Transició, com en les votacions per la Constitució i l'Estatut del 79, per Felipe González, Adolfo Suárez i José María Aznar", ha dit tot apel·lant a teixir una "segona transició espanyola" i a reconstruir el projecte comú espanyol.

"Si ens agafem fort de la mà, als espanyols no ens tiraran del precipici a què ens vol abocar Artur Mas", ha exclamat Rivera. I és que quan Espanya s'ha dividit en bàndols, "s'han firmat els pitjors episodis de la nostra història", ha dit alhora que ha advertit que "trencar un país és irreversible". Per això, ha exigit que els ciutadans "es conjurin" contra la secessió i "els senyors del 3%" gràcies al vot de Ciutadans.

Apostar per C's el proper diumenge, ha continuat, és fer-ho per una Espanya "més moderna i reformada", que no buscarà "acontentar" els independentistes sinó a la "majoria d'espanyols que s'avergonyeixen de la corrupció" i que volen veure els seus drets bàsics blindats. "No hi ha res més espanyol que ser votant de Ciutadans a Catalunya", ha clamat el líder 'taronja'.

A més, ha posat en valor que "en només 48 hores" pot haver-hi més canvis de cop que mai en la història de Catalunya. Pot haver-hi la primera presidenta de la Generalitat, el primer partit "constitucional i democràtic" al capdavant del Govern i "amb les mans netes", la qual cosa seria "un miracle anticorrupció". Tot destacant les virtuts i capacitats d'Arrimadas, Rivera ha demanat als barris on fa 35 anys van arribar els immigrants que escapaven de la "misèria" que facin possible "el canvi polític" a Catalunya amb un vot a la seva formació.