L'entrenador santpedorenc del Bayern de Munic, Josep Guardiola, que tanca simbòlicament la llista independentista de Junts pel Sí, va votar ahir a les onze del matí a la mesa electoral del consolat espanyol a Munic i va fer una crida, a través d'un vídeo, a construir "un país nou des de zero, més just".

Guardiola va exercir de forma anticipada i des de la distància el seu dret al vot en les eleccions catalanes del 27 de setembre, segons va informar Junts pel Sí en un comunicat. La candidatura va difondre, a més, un vídeo en el qual Guardiola subratlla que "ja no hi ha marxa enrere" en el procés català cap a la independència, que "potser no s'aconseguirà avui, però s'aconseguirà demà o demà passat".

D'altra banda, el president del Consell Superior d'Esports (CSD), Miguel Cardenal, va criticar ahir l'entrenador santpedorenc per haver participat en una campanya que qualifica com una "greu manipulació" política perquè els esportistes catalans donin suport a la independència de Catalunya.

"El cas de Guardiola explica moltes coses del que està passant a Catalunya. És el cas d'una grandíssima manipulació", va dir en una entrevista a l'agència DPA. Cardenal va carregar durament contra la campanya "Guanyarem", en què centenars d'esportistes catalans es van adherir a un manifest a favor de l'esport català.