Regió 7
Eleccions Catalanes

Picabaralla al balcó de l´Ajuntament de Barcelona per la guerra de banderes

Bosch penja una estelada i Fernández Díaz respon desplegant una bandera espanyola

26.09.2015 | 07:53
Moment en què Alberto Fernández Díaz desplega la bandera espanyola al balcó del consistori barceloní
Moment en què Alberto Fernández Díaz desplega la bandera espanyola al balcó del consistori barceloní

El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, i el del PPC, Alberto Fernández Díaz, van protagonitzar una picabaralla al balcó del consistori després que Bosch pengés una estelada i Fernández Díaz, en veure-ho, col·loqués una bandera espanyola, ambdues retirades finalment. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va lamentar que "hagin utilitzat electoralment" el balcó de l'ajuntament, encara que va considerar que "cal treure importància a aquesta anècdota".
Després de la tradicional missa de La Mercè, a la qual no va assistir ni Colau ni cap membre del seu equip de govern, l'alcaldessa, els regidors i el President de la Generalitat, Artur Mas, es van dirigir a la plaça Sant Jaume per presenciar des del balcó la "plantada del Bestiari" de la ciutat. Va ser llavors quan el portaveu d'ERC a l'Ajuntament, Jordi Coronas, va penjar una bandera independentista al balcó. Coronas va tenir la col·laboració en l'acció de Bosch.
Quan Fernández Díaz va veure l'estelada, i després de demanar-ne sense èxit la retirada, va reaccionar col·locant una bandera espanyola al balcó, cosa que va fer, a empentes i rodolons, amb l'ajuda de la regidora Àngels Esteller (PPC), ja que inicialment el tinent d'alcalde Gerardo Pisarello va intentar evitar-ho, cosa que va provocar un petit forcejament.
Mentrestant, ciutadans congregats a la plaça van acompanyar amb crits d'"independència" el gest d'ERC, que va provocar un somriure a Mas, a qui es va veure una mica molest quan la regidora Esteller forcejava al seu costat per penjar l'espanyola.
Per posar fi a la picabaralla, i un cop va aconseguir desplegar la bandera espanyola, Fernández Díaz va accedir a retirar-la, cosa que va fer posteriorment també ERC amb l'estelada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Eleccions catalanes

Tots els resultats del 27-s

Consulta el resultats de les Eleccions catalanes del 2015: El nombre d'escons, nombre de vots per província, comarca i municipi. Tot sobre les eleccions catalanes.

Enllaços recomanats: Premis cinema