El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, i el del PPC, Alberto Fernández Díaz, van protagonitzar una picabaralla al balcó del consistori després que Bosch pengés una estelada i Fernández Díaz, en veure-ho, col·loqués una bandera espanyola, ambdues retirades finalment. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va lamentar que "hagin utilitzat electoralment" el balcó de l'ajuntament, encara que va considerar que "cal treure importància a aquesta anècdota".

Després de la tradicional missa de La Mercè, a la qual no va assistir ni Colau ni cap membre del seu equip de govern, l'alcaldessa, els regidors i el President de la Generalitat, Artur Mas, es van dirigir a la plaça Sant Jaume per presenciar des del balcó la "plantada del Bestiari" de la ciutat. Va ser llavors quan el portaveu d'ERC a l'Ajuntament, Jordi Coronas, va penjar una bandera independentista al balcó. Coronas va tenir la col·laboració en l'acció de Bosch.

Quan Fernández Díaz va veure l'estelada, i després de demanar-ne sense èxit la retirada, va reaccionar col·locant una bandera espanyola al balcó, cosa que va fer, a empentes i rodolons, amb l'ajuda de la regidora Àngels Esteller (PPC), ja que inicialment el tinent d'alcalde Gerardo Pisarello va intentar evitar-ho, cosa que va provocar un petit forcejament.

Mentrestant, ciutadans congregats a la plaça van acompanyar amb crits d'"independència" el gest d'ERC, que va provocar un somriure a Mas, a qui es va veure una mica molest quan la regidora Esteller forcejava al seu costat per penjar l'espanyola.

Per posar fi a la picabaralla, i un cop va aconseguir desplegar la bandera espanyola, Fernández Díaz va accedir a retirar-la, cosa que va fer posteriorment també ERC amb l'estelada.