L'expresident del Parlament de Catalunya Joan Rigol va oferir ahir al vespre una xerrada a Manresa per "esvair els dubtes i refermar els arguments" de l'electorat independentista de cara al 27-S. L'acte va tenir lloc a la sala d'actes de la FUB.

En la seva ponència, l'exsenador va reivindicar l'exercici de la democràcia i el civisme com els grans actius que té el procés sobiranista. Rigol, president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, també va fer un balanç dels moments més destacats de la història catalana, i els va identificar com les fites que han permès la "supervivència" del poble català des del 1714. Entre aquests fets, va destacar fites en el món industrial, en el literari, artístic i arquitectònic.

Durant el col·loqui posterior a la xerrada, Rigol va ser preguntat sobre la posició no independentista adoptada per Unió Democràtica, partit al qual va pertànyer fins fa uns mesos. Rigol va afirmar sentir "pena" i va assegurar que, en les últimes setmanes, ha "preferit guardar silenci" per respecte a la formació.