El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va demanar anit el vot per a Catalunya Sí que es Pot perquè va dir que és el "vot útil" per fer fora els corruptes, contra els que "agiten les banderes de l'odi" i a favor de governar pels drets socials de la classe treballadora.

En un multitudinari acte final de campanya, amb més de 3.500 assistents al recinte la Farga de l'Hospitalet de Llobregat, Pablo Iglesias va veure interromput el seu discurs amb crits de "President!", "Sí que es pot!, Sí que es pot!" i "El poble unit mai serà vençut!".

L'exdirigent de Podem Juan Carlos Monedero; el número 2 de Podem, Iñigo Errejón; el coordinador d'ICV, Joan Herrera, i diversos regidors de Barcelona en Comú, com Gerardo Pisarello, Jaume Asens i Laura Pérez, i els actors Eduard Fernández i Vicki Peña, van assistir en primera fila al míting.

Per la seva banda, el candidat de Catalunya Sí que es pot, Lluís Rabell, va acusar CDC i PP de preparar "una trampa perillosíssima per a Catalunya: la crispació, l'enfrontament de les banderes", després d'agrair el suport explícit que va rebre ahir del primer ministre grec Alexis Tsipras.

El presidenciable de Sí que es Pot va criticar que el PP estigui "crispant atiant l'anticatalanisme" i "els tres partits (CDC, PP i Ciutadans)" d'haver "signat i defensat les mateixes polítiques antisocials aquí, a Madrid i a Brussel·les". Rabell va reconèixer que "ha estat una campanya difícil i complicada" i va advertir contra els que "estan jugant a trencar aquest país". "No podem permetre -va dir- que ens rebentin el país i ens portin a una paràlisi per una confrontació estèril de banderes". Rabell va fer una crida a la "responsabilitat" i va demanar "donar la veu a la Catalunya social" que representa la seva candidatura per "acabar amb el regne de la màfia". "Amics d'ERC i de la CUP, si esteu tan incòmodes amb Mas, voteu Lluis Rabell, no us obligaré a renunciar a res, ni als vostres ideals, i organitzem un referèndum", i va tornar a oferir un pacte progressista després del 27S. Rabell va dir que el mes de desembre vinent "ens aniria molt bé tenir Pablo (Iglesias) a la Moncloa, seria bastant diferent, perquè m'agradaria un país on no ens obliguessin a ser-hi, però que ens agradés ser-hi". L'exlíder veïnal va agrair la confiança que han dipositat en ell com a cap de llista: "És un risc que heu assumit, és un honor, i espero no fallar", va dir.