El cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, va demanar ahir als catalans que votin la seva llista per començar a construir un nou Estat "més just i democràtic"que l'espanyol, ja que aquest últim, va dir, "no negocia, ni proposa, ni ens respecta, només ens insulta i es querella". Romeva va demanar un vot contundent per a Junts pel Sí demà a l'acte de final de campanya celebrat a l'avinguda de Maria Cristina de Barcelona davant d'unes 70.000 persones -segons els organitzadors- que l'omplien de punta a punta.

Segons Raül Romeva, "era inimaginable fa només dos mesos que seríem capaços de fer el recorregut que hem fet" amb la formació d'una candidatura tan plural i diversa com és la de Junts pel Sí, "i és que quan les coses es fan ben només cal posar somriures i esforç perquè es facin realitat".

Va agrair la seva participació als més de cent mil candidats "simbòlics" que s'han inscrit a Junts pel Sí, que evidencien, va recalcar, "que hi ha una onada d'il·lusió per part de la gent del nostre país".

"Potser mai més no hàgim de fer una campanya com aquesta, i per això diem que és la campanya de les nostres vides, ja que pot marcar un abans i un després en la nostra història com a poble", va explicar el cap de llista. Romeva va afirmar, també, que "fa molt temps que volem negociar i en l'altre costat no hi hem trobat res, cap proposta per part de l'Estat espanyol, cap respecte, només insults i querelles". "Es van carregar l'Estat de dret -va retreure-, i davant això, volem construir un nou Estat català més just, net i democràtic".

El cap de llista de Junts pel Sí va explicar que no tot acaba en "una magnífica campanya" perquè "ens queda alguna cosa fonamental, que són els vots que hem de posar a les urnes, i el que vindrà després del 27S serà fonamental perquè sabem el que volem fer i el farem bé". "Ho farem bé -va precisar- pels nostres pares, els nostres avis, el nostre fills, per totes les generacions que ho van intentar i no ho van aconseguir, aquest és el nostre compromís i el nostre deure". Romeva en aquest punt va recordar una frase pronunciada per l'actual president dels Estats Units, Barack Obama: "alguna cosa està passant quan la gent s'uneix més enllà dels partits", i va dir que "ho va dir Obama i ho diem nosaltres".

El cap de llista de Junts pel Sí va acabar el seu discurs amb una frase pronunciada en to èpic: "no mireu d'on bufa el vent, som el vent, votarem junts, i el més important, guanyarem, serà la victòria de tots".