L'expresident francès Nicolas Sarkozy va defensar ahir la necessitat d'una Espanya "forta i unida", i va advertir que una Espanya "dividida" seria un problema "no només per a Catalunya i per a Espanya, sinó un problema per a tot Europa".

Sarkozy va llançar aquest missatge durant la seva intervenció en el tancament de campanya dels populars catalans, al qual va assistir també el president del govern central, Mariano Rajoy, i que va reunir més de 2.000 persones al Palau de Congressos de Catalunya.

Sarkozy, que va acabar la seva intervenció amb un "Viva Catalunya, Visca Espanya", combinant així català i castellà, va assegurar que dividir és de "febles" i unir-se de "forts".

També Sarkozy va advertir que mai Europa no ha hagut d'enfrontar-se a una crisi "tan perillosa i greu" com aquesta, en al·lusió al procés sobiranista català, i va subratllar que "només hi ha un camí per sobreviure", que és el de la "unitat" dels Estats.

D'altra banda, la vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va assegurar ahir que a partir de demà seguiran treballant amb qui guanyi les eleccions autonòmiques, com han fet sempre. En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la vicepresidenta va assegurar que han "treballat amb Catalunya amb independència de qui estigués en el Govern de la Generalitat, i així ho seguirem fent". Sáenz va defensar la Constitució, la necessitat de treballar per enfortir la recuperació econòmica i social i l'ocupació, tant a Catalunya com a Espanya.