La CUP considera que amb els resultats obtinguts avui pels partits independentistes el procés "tira cap endavant", però ha avisat el president Artur Mas que els resultats també posen de manifest que "ningú és imprescindible" i que tots són "necessaris" en la nova etapa que s'inicia.

Quan passaven uns minuts de les onze de la nit, el candidat Antonio Baños i la número dos de la llista, Anna Gabriel, han comparegut a l'escenari del Casino de l'Aliança del Poblenou per celebrar els resultats obtinguts per la formació, que passa de tres a deu diputats, de 126.435 sufragis de les anteriors eleccions als més de 328.000 d'avui.

Acompanyats per unes 400 persones, entre crits d'independència i contra el capitalisme, Baños i Gabriel han sostingut que aquesta nit "tot comença", s'expedeix "el certificat de defunció de l'autonomisme", i neix la "República Catalana".

El candidat independentista de l'esquerra radical ha assegurat que la "victòria del feminisme, la unitat popular i l'anticapitalisme marca que els resultats tinguin conseqüències polítiques i jurídiques immediates", pel que "la legalitat espanyola ha de ser desobeïda demà mateix".

"La desobediència era la independència, queda clar, i així ho deixarem clar a tothom. Els primers i irrenunciables punts de la CUP són la desobediència a les lleis injustes i després, irrenunciable i ineludible, un pla de xoc social, de rescat ciutadà", ha apuntat.

Segons el seu parer, avui s'inicia un "procés constituent no subordinat, popular, que apel·la -ha dit- a una immensa majoria de vots, contraris a l'statu quo actual, que ens ha oprimit des de la mort del dictador".

Per al candidat independentista, aquesta nit "s'enterra definitivament la transició borbònica" i davant els ulls del món "diem a l'Estat que som molts, més, tossuts i determinants i que no tenim por". "A partir d'avui no ens maneu, ens governeu. Visca la República Catalana", ha pronunciat, referint-se als mandataris de l'Estat.

Antonio Baños ha opinat, també, que avui "ens hem fet dignes de Catalunya, de la nostra gent i de les seves lluites. Una vegada més els catalans iniciem una revolució", ha conclòs.

Anna Gabriel, a més, ha volgut reconèixer que "la gran guanyadora de la nit" ha estat la participació.