Quan aquest dissabte a la nit es van obrir les caixes del material enviat per la Junta Electoral (JE) a Avinyó, els responsables de repartir-lo pels col·legis es van adonar que no hi havia prous sobres per cobrir tot el cens electoral. "Ens faltaven més de 200 sobres", explica el regidor Albert Badia. Això implicaria que si totes les més de 1.600 persones que tenen dret a vot al poble el volguessin exercir, només ho podria fer el 90 per cent d'ells, tret que es portéssin els sobres de casa. El cas, s'ha repetit en altres municipis com Artés, Moià i Rajadell.

"Quan vam veure que faltaven sobres vam contactar amb la Junta Electoral de Manresa per reclamar-los i ens van comentar que hi havia hagut un problema, que s'havien imprès sobres per un 80% del cens total i no pel 100 %", detalla Badia, el qual denúncia "una mala gestió" per part de la JE.

En el cas d'Avinyó, un regidor es va dirigir personalment a la Junta Electoral de Manresa i després d'insistir va aconseguir un centenar de sobres més. Avui, doncs, només els n'han faltat un centenar. "Confiem que la gent se'ls porti de casa", lamenta.