Junts pel Sí ha trobat a Manresa el suport de 21.607 persones, un de cada dos dels vots emesos en les eleccions catalanes d'aquest diumenge. La candidatura encapçalada per Raül Romeva, amb el 54,31% de les participacions, ha estat la força més votada, seguida per Ciutadans (12,6%), PSC 9,48%, CUP 8,68%, PP 5,94%, CSQEP 5,34% i UDC 2,43%.

En total, han pres part als comicis un 76,75% del cens, una xifra històrica que només és superada per la participació en les eleccions al Congrés dels anys 1977 i 1982.

Per seguir l'escrutini, el pati del teatre Kursaal es va omplir ahir de gom a gom, en un acte convocat per Òmnium i ANC. A la plaça Gispert de Manresa, per altra banda, es van reunir els seguidors de l'altra candidatura independentista, la CUP. L'espai era mig ple i hi havia una pantalla gegant per poder seguir la nit electoral.

A les respectives seus dels partits, representants polítics i simpatitzants seguien el recompte.

"A nosaltres ens donaven per morts"

Cristòfol Gimeno i Joan Canongia feien un seguiment des d'un ordinador de la seu del PSC de Manresa dels primers sondejos de les eleccions. Gimeno afirmava que "el que era evident és que les enquestes marquen una tendència i aquesta s'està complint". Tot i això, el polític destaca d'aquest 27-S que "a nosaltres ja ens donaven per morts i mira, de moment ens mantenim com a tercera força". Canongia té clar que "hem de seguir treballant, i no hi ha altre camí que parlar i estendre ponts".

"Estem tranquils"

Laura Massana, Albert Marañón, Ricard Sánchez, Dídac Escolà i altres membres dels partits que han format la candidatura Catalunya Sí Que Es Pot es trobaven a l'Espai Roig del carrer de la Mel de Manresa molt pendents de la televisió i dels mòbils. Escolà comentava la jugada des del terrat del local i diu que aquest diumenge ha treballat i que fins les 7h de la tarda no havia pogut votar. Assenyalava que "estem tranquils" i destacava com a fet anecdòtic la "gran presència d'interventors vinguts de fora Catalunya". Veient que l'escrutini anava lent, Massana va proposar obrir les safates de pastes dolces per començar a fer un mos".

El PP de Manresa dóna per bo el resultat de les eleccions

El poc moviment a la seu de PP de Manresa durant l'escrutini contrastava amb la lectura positiva que els seus responsables van fer dels comicis. La major part de l'activitat la van protagonitzar una vintena d'apoderats de la formació, que aprofitaven el fet d'anar a entregar les actes per comentar breument l'avanç de la jornada.

Un cop ja es van conèixer els primers resultats definitius, el portaveu del PP manresà, Domingo Beltrán, valorava positivament els resultats de la formació, considerant que marcaven una pèrdua d'escons menor de la que auguraven les enquestes. Beltrán també va destacar el fet que les forces independentistes no hagin aconseguit més del 50% dels vots i va deixar la porta obert a una coalició dels partits unionistes que, tot i difícil, veu tant viable com «la proposta de Junts pel Sí».

La delegació local de C's veu des de Barcelona com Espinosa és escollit diputat

El regidor de Ciutadans a l'Ajuntament de Manresa Antonio Espinosa va ser escollit ahir nou diputat al Parlament de Catalunya. Espinosa era el número sis de la llista que encapçala Inés Arrimadas. Un cop hagi pres possessió com a nou membre de l'hemicicle, l'edil ha anunciat que renunciarà a l'acta de regidor del consistori manresà.

Tot i que d'entrada la delegació de Ciutadans a Manresa havia de viure la nit electoral a la capital del Bages, finalment els membres de la formació es van desplaçar a Barcelona, on van seguir el desenvolupament de la nit electoral des de la seu central de la formació.