La CUP continua creixent al Berguedà. Després dels bons resultats obtinguts a la comarca a les eleccions municipals del mes de maig, el grup de l'esquerra independentista creix de nou més que doblant els vots obtinguts a les eleccions autonòmiques del 2012. Aquest increment de vots s'atribueix des de la candidatura, en bona part, a la feina que s'ha fet des del municipalisme en els darrers anys. Així ho ha explicat Anna Alsina, regidora del govern de Berga i número 24 a la llista de la CUP, que es mostrava ahir molt satisfeta dels resultats que ha assolit la candidatura, tant a la comarca com a nivell nacional.

Amb les dades a la mà, la CUP ha més que doblat els seus vots al Berguedà respecte als comicis del 2012. Llavors, el grup va obtenir 1.277 vots (amb el 5,4%) i ara ha arribat als 2.700 (el 10,8%). Tot i que al Parlament la candidatura s'ha mantingut com la darrera força i la menys votada (però creixent en nombre de diputats, de 3 a 10), al Berguedà el grup de l'esquerra independentista es postula com a segon grup amb més vots, darrere de Junts pel Sí.

Alsina destaca que "això té molt a veure amb la feina que s'ha fet des dels municipis, perquè en els darrers anys hem treballat per donar-nos a conèixer i explicar el nostre projecte, i això vol dir que se'ns ha entès". En aquest sentit, des de la candidatura creuen que el fet que la CUP hagi crescut a Berga i també hagi obtingut representació als ajuntaments de la Nou i Borredà, té a veure amb el "bon paper" que s'ha fet a la comarca, "i hagués estat millor si la CUP tingués presència en altres municipis".

Per altra banda, Alsina ha volgut destacar "la gran feina que han fet els tres diputats des que vam entrar al Parlament, que també s'han fet sentir i han aconseguit que ara tinguem més força".

Tot i que caldrà deixar passar els dies, Alsina té clar que el paper de la CUP al Parlament, ara amb 10 diputats, serà el de "vetllar perquè es materialitzi la voluntat del poble". Assegura que "els votants han parlat i ara, des del nostre grup, caldrà assegurar que el procés no es descarrila i que realment es noten les primeres conseqüències polítiques i jurídiques de desobediència a la legalitat espanyola que han de portar al trencament que ha demanat la voluntat popular".