Eleccions Catalanes

La CUP diu que el procés "continua" i avisa Mas que no és imprescindible

Antonio Baños afirma que "la legalitat espanyola ha de ser desobeïda demà mateix" perquè neix "la República catalana"

30.09.2015 | 20:00
El candidat de la CUP, Antonio Baños, i el fins ara diputat David Fernàndez

La CUP considera que amb els resultats obtinguts pels partits independentistes el procés "tira cap endavant", però avisa Artur Mas que els resultats també posen de manifest que "ningú és imprescindible" i que tots són "necessaris" en la nova etapa que s'inicia.
El candidat Antonio Baños i la número dos de la llista, la sallentina Anna Gabriel, van comparèixer a l'escenari del Casino de l'Aliança del Poblenou per celebrar els resultats obtinguts per la formació, que passa de tres a deu diputats, de 126.435 sufragis de les eleccions anteriors als més de 328.000 d'ahir.
Acompanyats per unes 400 persones, entre crits d'independència i contra el capitalisme, Baños i Gabriel van afirmar que era la nit en la qual "tot comença", s'expedeix "el certificat de defunció de l'autonomisme", i neix la "República Catalana".
El candidat independentista de l'esquerra radical va assegurar que la "victòria del feminisme, la unitat popular i l'anticapitalisme marca que els resultats tinguin conseqüències polítiques i jurídiques immediates", de manera que "la legalitat espanyola ha de ser desobeïda demà mateix".
"La desobediència era la independència, queda clar, i així ho deixarem clar a tothom. Els primers i irrenunciables punts de la CUP són la desobediència a les lleis injustes i després, irrenunciable i ineludible, un pla de xoc social, de rescat ciutadà", va apuntar.
Segons el seu parer, s'inicia un "procés constituent no subordinat, popular, que apel·la a una immensa majoria de vots, contraris a l'statu quo actual, que ens ha oprimit des de la mort del dictador".
Per al candidat independentista, "s'enterra definitivament la transició borbònica" i davant els ulls del món "diem a l'Estat que som molts, més, tossuts i determinants i que no tenim por". "A partir d'avui no ens maneu, ens governeu. Visca la República Catalana", va pronunciar, referint-se als mandataris de l'Estat.
Baños va opinar, també, que "ens hem fet dignes de Catalunya, de la nostra gent i de les seves lluites. Una vegada més els catalans iniciem una revolució".
Anna Gabriel, a més, va voler reconèixer que "la gran guanyadora de la nit" va ser la participació, "que esperem que no es quedi aquí i s'obri un cicle permanent per aconseguir la veritable llibertat del nostre poble".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema