La sallentina Laura Massana, número 13 de Catalunya Sí que es Pot (CSQP), es mostrava ahir al vespre a l'Espai Roig de Manresa obertament decebuda amb els resultats (11 escons) obtinguts per la seva candidatura: "són negatius, no són els que esperàvem".

Acompanyada de militants i de simpatitzants d'ICV, EUiA i Podem, la política bagenca, que no continuarà com a diputada al Parlament, argumentava que "s'ha aconseguit que quallés la polarització entre el sí i el no, però esperem que partir del dia 28 [avui per al lector] es reprengui la nostra proposta". Massana declarava anit que li "preocupa" que "per primera vegada tindrem un Parlament on ni el cap de l'oposició ni del govern seran d'esquerres", i subratllava que "si en aquesta campanya el fil social ha estat desaparegut, encara costarà més de veure a partir d'ara". En aquest sentit, la sallentina convidava a Junts pel Sí i a la CUP a entomar "l'altíssima responsabilitat que tenen" i a vetllar perquè "més enllà del tema nacional es preocupin pels problemes de les persones".

Dídac Escolà, que va encapçalar la candidatura de les darreres eleccions municipals a Manresa per Democràcia Municipal (marca blanca de Podem), es quedava amb la cara més amable dels resultats: "el total de vots a Manresa per CSQP és superior al dels que sumaven Podem i ICV a les darreres municipals. La feina que s'està fent a la ciutat és molt bona".

Ricard Sánchez (coordinador d'EUiA Bages), per la seva banda, atribuïa els mals resultats generals de CSQP al fet que "som una formació nova i això és un handicap. Nosaltres apostàvem pel dret a decidir-ho tot, no érem dins la polarització que s'ha creat en campanya pel sí o el no".