El líder d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida, va anunciar ahir durant la valoració dels resultats electorals que posava a disposició del partit el seu càrrec després que els democratacristians s'hagin quedat sense representació al Parlament.

"No només no hem guanyat, no hem aconseguit el resultat que desitjàvem ni que esperaven. No ens ha anat bé. Hem perdut", va assegurar davant la premsa. Per això, va dir, es veia amb l'obligació moral i política de posar el càrrec a disposició del partit, de la militància. D'altra banda, i malgrat la situació, va celebrar l'alta participació: "un partit democràtic com el nostre no pot fer més que celebrar que els ciutadans acudeixin a les urnes. Gràcies a totes les persones que ho han fet possible".

El candidat d'Unió a la Generalitat, Ramon Espadaler, admetia la seva "derrota" però assegurava que la formació "tornarà amb força" a les eleccions generals. "Dels errors també se n'aprèn. Avui tenim una oportunitat d'or per fer-nos més forts". Espadaler va lamentar que "el matís ha estat la gran víctima en aquestes eleccions", però ha augurat que "la política del diàleg tornarà". Així mateix, el democratacristià, que milita a Unió des de l'any 1989, va descartar dimitir del càrrec de secretari general del Comitè de Govern d'Unió, que ocupa des del 2014. Unió es presentava per primer cop a unes eleccions autonòmiques en solitari després que el juny es trenqués la federació amb Convergència després de 37 anys.