El líder de Podem, Pablo Iglesias,va admetre que el resultat de les eleccions catalanes ha estat per al seu partit "clarament decebedor" i que deixa Catalunya en una situació de carreró sense sortida. "Està clar que la responsabilitat d'Estat no ha funcionat electoralment en aquesta campanya", va dir.

"Hem apostat per escoltar, pel sentit comú i per la responsabilitat d'Estat", i "està clar que no ha funcionat", ha assenyalat Iglesias en la seva compareixença davant els mitjans de comunicació a la seu de Podem a Madrid per valorar els resultats del 27-S. Ha funcionat "el contrari", va afirmar Iglesias, que va comparèixer acompanyat per la secretària d'Anàlisi de Podem, Carolina Bescansa, la responsable de coordinació entre àrees, Irene Montero, i el de Relacions Internacionals, Pablo Bustunduy.

"No entenc l'alegria, les rialles i les celebracions d'alguns a la vista d'un resultat que deixa Catalunya i Espanya en una situació molt difícil, en una situació de carreró sense sortida", va lamentar després de reconèixer diverses vegades que per a Podem el resultat electoral ha estat una decepció.

Per a Iglesias, l'27-S ha obert un escenari en què a partir de demà serà "molt difícil prendre decisions a Catalunya i a Espanya" per a les forces que tinguin responsabilitat de govern. "Espanya no necessita un president del govern que amenaci els catalans d'enviar l'Exèrcit. Espanya necessita un president que sàpiga escoltar Catalunya, i jo vull ser aquest president", va emfatitzar.

El líder de Podem es va mostrar convençut que a partir d'ara molts ciutadans "en prendran nota" i que en les eleccions generals de desembre s'imposarà la responsabilitat d'Estat, el sentit comú i la voluntat d'escoltar. Va repetir que no vol que Catalunya marxi d'Espanya, però va insistir que aquesta decisió han de prendre-la els catalans. "Crec que només si nosaltres governem a Espanya es podrà construir un projecte de país anomenat Espanya en què càpiga una nació que es diu Catalunya", va recalcar. Amb tot, va reconèixer les "dificultats" que els esperen, i es va comprometre a esforçar-se i treballar per guanyar les generals.