La victòria i els resultats de Junts pel Sí en aquestes eleccions catalanes han estat contundents, però no suficients per sumar la majoria absoluta. La suma de vots independentistes, Junts pel Sí més la CUP, va guanyar en totes les comarques de Catalunya. En 26 comarques ho va fer per més del 60%, en 7, entre el 50 i el 60% i en 9 (a l'entorn de Barcelona i al litoral fins a Tarragona) per menys del 50%. El Priorat, amb el 79,47%, va ser la comarca amb més vots a favor de les forces independentistes, seguida del Pallars Sobirà (78,27%). Per sobre del 77% es van quedar el Berguedà, el Solsonès, el Moianès i la Garrotxa. Les comarques amb menys suport a les forces del sí van ser la Vall Aran (31%), Baix Llobregat (32%) i Tarragonès (36%).

Un dels territoris clau per entendre els resultats, l'àrea metropolitana de Barcelona, s'ha tenyit de 'taronja'. L'efervescència de Ciutadans (C's) s'explica, en part, per la irrupció del partit d'Albert Rivera a la conurbació de Barcelona en detriment del PSC, que perd pistonada. Un dels casos més clarificadors és l'Hospitalet de Llobregat, segona ciutat catalana i el feu més important de l'històric 'cinturó roig'. Ciutadans més que duplica els vots que va obtenir el 2012 en aquesta ciutat i passa per davant dels socialistes. Aquesta situació és repeteix a altres ciutats com El Prat de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Rubí, Sant Boi de Llobregat o Viladecans.

A la circumscripció de Lleida Junts pel Sí ha guanyat amb el 55,18% de vots i 10 escons al 98% de l'escrutini. Les candidatures independentistes sumen 11 diputats i el 63,34% dels vots, el PSC manté el diputat que ja tenia i el PP perd un escó respecte de les eleccions del 2012. .

A Girona, Junts pel Sí ha guanyat les eleccions, amb 11 escons i un 56% dels vots. La victòria de la formació ha estat contundent i s'ha situat a molta distància de la segona força, Ciutadans, que ha obtingut 2 escons. Aquesta és la primera vegada que C's obté representació a Girona. El PSC es manté en la tercera posició, tot i que perd 1 dels 2 diputats. Els vots dels gironins també fan que la CUP obtingui el primer diputat per la demarcació. El PPC empitjora resultats ja que cau de la quarta a la cinquena posició i perd 1 diputat. CSQESP ha aconseguit un representant mentre que Unió ha quedat fora. Amb el 98,9% escrutat, la participació és del 77,97%, quasi nou punts per sobre de la del 2012 (69,29%).

A la demarcació de Tarragona, Junts pel Sí queda a un diputat respecte de la suma d'escons que van obtenir fa tres anys per separat. C's ha quadruplicat el nombre d'escons, d'un a quatre, mentre que el PSC ha passat de tres a dos i el PP ha caigut de tres a un. La CUP ha aconseguit un representant i Catalunya Sí que es pot ha mantingut l'escó d'ICV.