La victòria de les forces independentistes a Catalunya obria ahir al vespre les edicions digitals de mitjans com els francesos Le Monde i Libération o els belgues Le Soir o Le Libre.

Les informacions sobre el recompte a Catalunya també tenien un lloc destacat en mitjans de comunicació anglosaxons com ara The Guardian, que oferia un blog en directe. "La participació ha estat particularment elevada", deia Le Monde. Al The Guardian, el corresponsal avisava que "el primer obstacle" dels independentistes seria assolir un acord entre Junts per Sí i la CUP.

La BBC, la televisió pública britànica, també informava dels resultats electorals a la portada de la seva pàgina web i afirmava que els partits del sí havien guanyat i que Madrid s'havia compromès a "bloquejar" qualsevol moviment cap a la independència.

"Els catalans es comprometen amb la independència", titulava el diari francès Libération, que afegia que els diputats favorables a la independència de Catalunya a partir d'ara "dominaran el parlament regional amb una majoria sòlida i tindran les mans lliures per llançar el procés legislatiu de divorci". El rotatiu diu que Junts pel Sí i la CUP han assolit un "punt important" i que el proper repte seran les eleccions al Congrés dels Diputats que es preveu que se celebrin el mes de desembre.

L'italià Corriere della Sera també obre la seva edició digital amb la victòria de les forces independentistes. El rotatiu destacava la participació "rècord" i que els partits del sí havien aconseguit "la majoria dels escons".

El també diari italià La Repubblica posava l'èmfasi en l'augment de participació en els comicis celebrats ahir i oferia els resultats electorals en directe. A més, la notícia era la més destacada de la pàgina web d'inici del rotatiu. Pel que fa als resultats en si, el diari italià posava de manifest que encara que Junts pel Sí i la CUP tenien una "clara majoria de diputats", no obtenien la majoria absoluta que donaria "legitimitat política completa" per "demanar la secessió de Madrid".

La web del diari belga Le Soir destacava els actes de Junts pel Sí al Born i mentre durava el comptes electoral deia que els independentistes van pel camí d'aconseguir una "gran victòria". Més tard, amb el 90% dels resultats escrutats, el diari destacava que els independentistes tenien una majoria absoluta amb una participació rècord.

Le Figaro incloïa també la informació de Catalunya en portada en l'edició digital i remarcava que els "catalans s'allunyen de Madrid" cap "a la via de la independència".

Per la seva banda, el principal diari alemany Bild dedicava un petit espai a la portada de l'edició digital a les eleccions catalanes. Tot i això, aquest diari anit no feia un seguiment en directe dels resultats electorals, a diferència d'altres mitjans europeus, i només feia referència al sondeig de TV3, que deixava els partits independentistes a poques dècimes de la majoria absoluta de vots.

El portuguès Publico també destacava la notícia a la seva pàgina principal de la web i titulava que "Els independentistes tenen la majoria absoluta al parlament de Catalunya". En la seva notícia, que actualitzava a mesura que avançava el recompte electoral, el diari portuguès era dels que destacaven que Junts pel Sí i la CUP havien obtingut la majoria absoluta de diputats però sense arribar al 50% dels vots.