Són vuit els polítics de la Catalunya Central que s'asseuran a les cadires del Parlament en la nova legislatura. En aquest nou capítol de la política catalana, marcada pel procés independentista, hi ha una majoria clara de diputats de la regió central a favor de l'Estat propi. Entre Junts pel Sí i la CUP hi ha sis rostres de les comarques centrals. A les files dels que estan en contra de la secessió només n'hi haurà dos.

Els 62 escons que ha aconseguit Junts pel Sí han portat cinc polítics de la regió central a l'hemicicle català. Hi seran els convergents David Bonvehí, Albert Batalla i Maria Senserrich. Aixoplugats sota la mateixa candidatura, però provinents d'ERC, hi haurà Alba Vergés i David Rodríguez. De la CUP, hi serà Anna Gabriel.

De les forces polítiques que estan en contra de la independència de Catalunya només hi haurà dos diputats: Antonio Espinosa, que abandonarà la seva acta de regidor a l'Ajuntament de Manresa, i Òscar Ordeig, de la Seu d'Urgell i cap de llista del PSC a la província de Lleida.

Són els vuit rostres que, més enllà de treballar en l'omnipresent debat sobre el procés sobiranista, també s'hauran d'encarregar de portar al Parlament les inquietuds i les aspiracions de les comarques centrals.