La nit de les eleccions l'ANC i Òmnium a Manresa van proposar a CDC i ERC muntar un acte plegats per seguir els resultats. La dinàmica dels partits, però, es va imposar, de manera que les entitats van anar per una banda i els dos partits de Junts pel Sí, per l'altra. També hi va ser convidada la CUP, que va preferir mantenir el format tradicional a la plaça Gispert.

Jordi Serracanta, president de CDC a Manresa, explicava ahir que la vetllada a la sala El Sielu amb ERC la va muntar el comitè de campanya de Junts pel Sí, que "es el que dissenya l'estratègia electoral de la candidatura al Bages". Afegia que va voler ser un acte d'agraïment i acollida a tots els candidats i on poguessin anar els interventors i apoderats, com es fa sempre. Serracanta puntualitzava, alhora, que, a partir de l'11 de setembre, quan es va donar el tret de sortida a la campanya electoral, la coalició CDC-ERC ja va començar a caminar separada de l'ANC i Òmnium, i va remarcar que les dues entitats "no es van posicionar clarament" per Junts pel Sí ni per la CUP sinó per qualsevol de les dues forces independentistes.

Per a Ramon Fontdevila, president d'ERC a Manresa, tot i que "des d'una visió particular hauria estat còmode trobar-nos tots junts", després de compartir campanya amb un partit (CDC) amb el qual havien estat contrincants, es tractava de facilitar les coses, si bé "tothom va acabar la nit amb ganes de passar pel Kursaal". De fet, n'hi ha que ho van fer, com ell, els candidats David Bonvehí i Adriana Delgado i Jordi Masdeu, de la CUP. Admetia que "haurem d'anar aprenent sobre la marxa com conjuminar tradicions diferents".