Rajoy diu que el 155 "ha frenat en sec el deliri independentista"

El president del govern espanyol i líder del PP, Mariano Rajoy, ha reivindicat aquest divendres des de Lleida l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya. Una decisió que ha permès evitar el “disbarat” que impulsava el govern de Puigdemont i que “ha frenat el sec el deliri de la independència”. En aquest marc, s’ha mostrat convençut de la victòria dels partits constitucionalistes el 21D i ha demanat el vot als catalans que volen “recuperar la normalitat” i la “convivència” a Catalunya. El vot pel PP, ha dit, és un vot “segur” que “no es posarà al servei de cap causa que els que estem aquí se n’hagi de penedir”. Per contra, ha afirmat, el procés "fa molt mal a les persones, a les seves famílies, a la seva economia, a la seva vida i al seu ésser com a persones". Ha insistit que malgrat que s’ha produït una “evident contracció de l’economia catalana” fruit del procés, el creixement “es pot recuperar”. “Hem previst un creixement del 2,3% al 2017, però si hi ha un mínim de seguretat a Catalunya pot ser del 3%”, ha reiterat.

Boya (CUP): "Quan vingui la Guàrdia Civil al Museu de Lleida potser trobarà molta gent defensant-lo dempeus"

La candidata de la CUP per Ponent, l'Alt Prineu i Aran, Mireia Boya, espera que quan es presenti la Guàrdia Civil al Museu de Lleida per emportar-se les obres de Sixena la gent el defensi com van fer amb els col·legis electorals l'1-O. En aquest sentit diu que ''més enllà que t'agradi o no l'art sacre es pot agafar aquest cas com una bandera de resistència del que està sent el 155''. En una entrevista a l'ACN, Boya assegura que Lleida ''és majoritàriament independentista'' per la qual cosa creu que el proper 21-D es mantindran els 11 diputats que la circumscripció va aportar a les forces sobiranistes. Veu possible que la CUP passi d'un a dos pel fet que ERC i Junts per Catalunya van per separat però en qualsevol cas no preveu un ascens de les forces unionistes. De fet, Boya assegura que el Pirineu compta amb el ''cinturó groc'' que és on més percentatge de vot va registrar la CUP al 2015.

Defensar el Museu de Lleida com els col·legis electorals l'1-O

Mireia Boya creu que amb el conflicte de l'art de Sixena l'Estat ''vol humiliar Catalunya'' i ha trobat una oportunitat per ''robar l'art adquirit legalment pel Govern''. En aquest sentit, espera que quan la Guàrdia Civil vagi al Museu de Lleida a buscar l'art es trobi molta gent que digui que els museus no es toquen de la mateixa manera que l'1-O molta gent va dir que el referèndum era seu i que el volen fer, i de la mateixa manera que el 3-O la gent va sortir massivament dient que els carrers eren seus.

Iceta alerta que votar JxCAT i ERC suposa que torni a "manar" la CUP i "4 anys més de 155"

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha alertat que votar el cap de llista de Junts per Catalunya (JxCAT), Carles Puigdemont, i el d'ERC, Oriol Junqueras, és "tornar a posar Catalunya en mans de la CUP" i que una victòria de l'independentisme el 21-D portarà Catalunya a una "ruïna total" i més 155. "Si guanyen les eleccions el independentistes la ruïna de Catalunya serà completa, tornarà a manar la CUP, tornarem a sortir de la legalitat i estarem quatre anys més parlant del 155", ha dit durant un míting a Amposta acompanyat del president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig. Iceta ha afirmat també que la "bronca" que es va viure aquest dijous al debat de la TVE és la que espera al país si no es produeix un canvi de rumb ja que ha assegurat que tant el front independentista com el constitucionalista es beneficien del "rèdit electoral" que els hi proporciona aquest context. Iceta s'ha referit aquest divendres directament als votants independentistes alertant-los que optant per JxCat o per ERC suposa tornar a donar "la clau" a la CUP, que ha dit que és qui "marcava el pas" al govern anterior. Ha afegit que els cupaires poden tenir el seu projecte -que és construir una república "si cal contra la força de la gravetat- però ha demanat als que no el comparteixen no votin ni a Junqueras ni a Puigdemont perquè aquests són els que "li donaran la capacitat de decidir". "No deixem que arruïnin el país", ha declarat.

Albiol diu que sense el 155 les "organitzacions del carrer de la CUP estarien sembrant el terror a Catalunya"

El candidat del PP a la presidència de la Generalitat, Xavier Garcia Albiol, ha defensat aquest divendres des de Lleida l´aplicació de l´article 155 de la Constitució per part del govern espanyol. Segons Albiol, sense el 155 avui les "organitzacions del carrer de la CUP estarien sembrant el terror als carrers de Catalunya". El líder del PPC també ha criticat que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s´hagi mostrat disposat a "estudiar un possible indult als qui van provocat un cop d´Estat". Aquesta, segons Albiol, no és una preocupació de la immensa majoria dels catalans" i "no està a l´agenda del PPC". "Mes preocupar-se d´indults i mes preocupar-se dels 470.000 catalans a l´atur", ha dit.

Torrent (ERC): "Esquerra és l'única força que pot parar els peus a Ciutadans i al bloc monàrquic del 155"

Roger Torrent, número 2 de la candidatura d'Esquerra a Girona a les eleccions del 21-D, ha assegurat que els republicans són "l'única força que pot parar els peus a Ciutadans i al bloc monàrquic del 155". En una atenció a la premsa durant una visita a la Fira de la Puríssima de Sant Boi de Llobregat, Torrent ha plantejat els comicis com un duel directe amb el partit d'Inés Arrimadas i ha afirmat que "les eleccions van dels que volen arrasar l'escola, els Mossos d'Esquadra i els mitjans públics, o de construir la república social". D'altra banda, el candidat gironí també ha valorat la prohibició d'estelades a l'espai públic que planteja el programa electoral del PP, apuntant que "és una demostració més del concepte que l'Estat té de la democràcia". "Malgrat que vulguin prohibir-ho tot, estem convençuts que els ciutadans tornaran a demostrar a les urnes quin és el mandat democràtic d'aquest poble", ha afegit.

Arrimadas: ''És l'hora de la gent normal, de la gent honrada i treballadora que sap que Catalunya som tots''

La cap de llista de Ciutadans a les eleccions del proper 21-D considera que ''és l'hora de la gent normal, dels ciutadans'' i ha criticat els independentistes que no respecten les resolucions judicials o s'indignen quan els citen a declarar. ''La gent normal no se'n riu de les resolucions judicials i no se salta les lleis esperant que no els passi res'', ha afirmat Inés Arrimadas en un míting a la Seu Vella de Lleida, davant unes 200 persones, on Cs s'han mostrat confiats de tenir prou suport per treure un tercer diputat a la demarcació. Arrimadas ha defensat un nou impuls del canal Segarra-Garrigues , mentre que Jorge Soler, cap de llista per Lleida, ha alertat que sortir de la UE podria representar la pèrdua d'ajudes per a l'agricultura.

Actes de campanya previstos per aquest XX de desembre

10.30 h - Acte sectorial de Junts per Catalunya sobre la nova governança en l'era de les TIC a Barcelona

11.00 h - L'ANC, els CDR i la CUP presenten la campanya conjunta "Tu votes, tu comptes" pel recompte paral·lel dels resultats de les eleccions del 21-D

11.30 h Acte de campanya de Cs amb Inés Arrimadas a Lleida

12.00 h - El cap de llista de CatECP, Xavier Domènech, visita la Fira de Nadal de Tortosa, acompanyat per la cap de llista per Tarragona, Yolanda López

13.45 h - Acte electoral del líder del PP, Mariano Rajoy, i el candidat del PPC al 21D, Xavier García Albiol, a Lleida

18.00 h - El cap de llista de CatECP, Xavier Domènech, participa en un acte de campanya amb el secretari d'Organització i Programa de Podem, Pablo Echenique a El Vendrell

19.00 h - La CUP participa a l'acte 'La Impurissima 2017, República, i ara què?' (Sant Boi)

19.00 h - Acte de campanya d'ERC amb Marta Rovira, Carles Mundó, Joan Tardà, Jenn Díaz, Ruben Wagensberg i Roger Torrent a Blanes

19.00 h - La candidata de Cs, Inés Arrimadas, atén els mitjans de comunicació a Barcelona

19.00 h - El candidat del PSC el 21-D, Miquel Iceta, passeja per la Fira de la Puríssima de Sant Boi

20.00 h - Acte de JxCat a Berga