El cap de llista de Junts per Catalunya (JxCat) a les eleccions del 21-D, Carles Puigdemont, ha assegurat que si el resultat dels comicis és "nítid" i "clar" tant ell com el vicepresident, Oriol Junqueras, i la resta de consellers destituïts per l'Estat tornaran al Palau de la Generalitat.

En una intervenció en directe des de Brussel·les a l'acte de JxCat d'aquest dissabte al vespre a Igualada, el president ha desafiat el govern espanyol: "A veure si tenen tanta covardia per empresonar tanta dignitat".

En el míting celebrat a l'Ateneu Igualadí -amb unes 600 persones dins i unes 200 a fora, segons l'organització- també hi ha participat Josep Rull. El conseller destituït i número sis de la llista per Barcelona ha preguntat al candidat del PSC, Miquel Iceta, si acceptarà el mandat del 21-D, després que el PSOE hagi insinuat que l'aplicació de l'article 155 es mantindria en cas que les forces independentistes sumin majoria.

Borràs reapareix en campanya i demana que la gent "no defalleixi" fins que s'alliberin Junqueras, Forn i els 'Jordis'

La consellera destituïda Meritxell Borràs ha reaparegut en campanya i per sorpresa en l'acte de Junts per Catalunya (JxCat) d'aquest dissabte al matí a La Garriga (Vallès Oriental). Molt emocionada, Borràs ha rebut l'escalf i el suport de diversos alcaldes i representants del món local afí al PDeCAT i a la candidatura que encapçala Carles Puigdemont. En la seva intervenció, la consellera ha demanat que la ciutadania "no defalleixi" fins que s'alliberin la resta de "presos polítics": Oriol Junqueras, Quim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. A més, Borràs -que no concorre com a candidata a la llista de JxCat a les eleccions del 21-D- ha agraït l'"escalf" rebut des de la presó: "Amb les vostres cartes, postals i imatges ens fèieu tastar la llibertat", ha asseverat.

Borràs ha aplaudit l'esforç dels alcaldes de Catalunya per "donar força a la gent", sobretot durant els últims mesos, i els ha agraït que estiguin sempre al "peu del canó". Així mateix, la consellera destituïda amb l'article 155 ha demanat que la gent continuï enviant cartes a Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart, perquè se sentiran "estimats i, d'alguna manera, una mica més lliures".

Aquest ha estat el primer acte de campanya de Borràs des que va sortir de la presó -aquest dilluns. No estava programat que la consellera assistís -ni que intervingués- en el míting de La Garriga. De fet, des de JxCat tampoc confirmen si Borràs -que no forma part de les llistes de JxCat- participarà en d'altres actes de la campanya.

La CUP avisa ERC que "el diàleg per se no porta enlloc" i els espera en la "unilateralitat" el 22-D

L'exdiputada i regidora de la CUP a Barcelona, Eulàlia Reguant, avisa ERC que "el diàleg per se no porta enlloc" i confia que els republicans recuperaran el "camí recorregut entre tots" a partir del 22 de desembre. Reguant ha tornat a posar la "unilateralitat" sobre al taula per construir la República: "Si no ho fem així ningú ens regalarà els nostres drets". Els cupaires també han retret als comuns que es mantinguin en "l'autonomisme" i recorden al cap de llista de Catalunya En Comú-Podem, Xavier Domènech, que les retallades que ara denuncien ja van començar "amb el tripartit" dels seus "companys d'Iniciativa".

Lloveras, a Rajoy i a qui diu que Puigdemont no tornarà: "I tant que ho farà, gràcies als vots del 21-D"

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, s'ha dirigit al president espanyol, Mariano Rajoy, i "a totes les persones que diuen que Puigdemont, els consellers i el Govern legítim no tornaran mai a Catalunya". En el míting de la candidatura de Junts per Catalunya (JxCat) d'aquest dissabte al matí a La Garriga (Vallès Oriental), la també presidenta de l'AMI ha assegurat: "Sí, i tant que [Puigdemont] tornarà, i ho farà gràcies als vots que emetrem a les urnes el 21-D". Al seu torn, el president destituït i cap de llista de JxCat ha enviat un missatge gravat des de Brussel·les on ha afirmat amb contundència: "Segur que si ens ho proposem ens veurem aviat a Catalunya", enmig de l'aplaudiment d'alcaldes i representants del món local afins al PDeCAT i a la candidatura de JxCat, on també hi ha assistit, per sorpresa, la consellera destituïda Meritxell Borràs.

Albert Rivera demana votar Cs per evitar que els vots a altres opcions constitucionalistes vagin ''a la paperera''

En un míting a Girona, el president de Cs, Albert Rivera, ha demanat el vot dels indecisos dins de les opcions constitucionalistes com única solució per vèncer ''el separatisme'' i no haver de lamentar, la nit electoral ''vots a la paperera'' per formacions que poden no treure diputats en demarcacions com Girona. Rivera, en un discurs que ha tancat l'acte al Palau de Congressos, ha recordat que Cs és l'única formació amb projecte reformador per Espanya dins d'Europa i ha recalcat que no s'han de donar ''privilegis'' a ningú. Per la seva banda, la candidata Inés Arrimadas ha demanat als independentistes que deixin de mentir. Arrimadas ha estat contundent i ha declarat ''ja n'hi ha pou de mentides'' i ha apel·lat directament a ERC perquè ''no estem vivint a una república, senyora Rovira''.

Els comuns miren cap als votants socialistes i insten els independentistes a "dir la veritat d'una vegada"

Els comuns han fixat la mirada aquest dissabte cap als votants tradicionals del socialisme. En un acte polític des de Terrassa, el seu cap de files a les eleccions del 21-D, Xavier Domènech, ha aplaudit qui va ser alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, que va renunciar a l'alcaldia i va estripar el carnet del PSC per discrepàncies amb el partit en clau nacional. "La meva salutació per mantenir la dignitat del socialisme en un moment en què el socialisme ha apostat més per Unió Democràtica que pels seus alcaldes", ha etzibat Domènech. També Marta Ribas, número 4 dels comuns per Barcelona, ha apel·lat al votant socialista decebut per tal que el 21-D agafi la papereta de CatECP: "No cal que abandonin els seus valors ni que es tapin el nas quan vagin a votar". Tot plegat ho han dit en un acte en què Domènech també ha carregat contra els independentistes. Els ha instat a aclarir què proposen i que en fer-ho "diguin la veritat d'una vegada": "No seguiu mentint el país".

Albiol diu a Sant Sadurní que el 155 és com el cava perquè ha permès el "retrobament" de la societat catalana

El líder del PPC, Xavier García Albiol, ha comparat aquest dissabte des de Sant Sadurní d´Anoia l´article 155 de la Constitució amb el cava. "El cava és celebració, retrobament i estar junts, i l´article 155 es pot assimilar amb els efectes o els motius del cava, perquè malgrat que no ha servit per fer celebracions ha permès que Catalunya tornin a tenir una societat amb un cert retrobament i capacitat de tornar a estar junts", ha dit. Ha fet aquestes manifestacions en un acte a on ha estat present la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, natural d´aquest municipi, que ha criticat l´intent d´ERC i la CUP de declarar-la persona non grata al seu poble. El líder del PPC també ha assegurat que en un moment en què els partits independentistes "s´estan dedicant a barallar-se i treure´s els ulls entre ells", fet que demostra que estan "inhabilitats per seguir governant".

Albiol s´ha desplaçat a Sant Sadurní per demanar als militants del PP al Penedès que es mantinguin ferms en la defensa de la formació, perquè el govern del PP, ha dit, ha aplicat el 155 i cessat el govern de la Generalitat, però "el que ha de venir depèn de nosaltres" i Catalunya necessita un PP "fort" al Parlament.