El vicesecretari de Política Social del PP, Javier Matoro, va retreure ahir des de l'Hospitalet al líder de Ciutadans, Albert Rivera, les seves apel·lacions al vot útil en aquestes eleccions. En un acte electoral on va acompanyar el candidat del PPC, Xavier García Albiol, Maroto va afirmar que Rivera «s'equivoca» quan assegura que votar el PP és llençar el vot a les escombraries, i li va recordar que no té cap experiència de govern.

«Un partit com Ciutadans, que no ha governat mai Espanya ni cap ciutat gran o petita, i encara menys cap comunitat autònoma, pot presidir la comunitat autònoma més complicada de totes en el pitjor moment sense tenir cap experiència de govern?», va preguntar-se. Per contra, va afirmar, el PP «ha adoptat decisions difícils» com «el 155», i ho pot fer «amb el govern d'Espanya». El «vot útil», segons Maroto, és el del PP.

Xavier García Albiol també va referir-se a aquesta qüestió per demanar a Rivera que sigui «respectuós» amb els seus votants. «No pot dir que els votants del PP són escombraria», i «ha de tenir present que a partir del 21 no podrem governar els constitucionalistes si no tenim un PP fort al Parlament», va assegurar García Albiol.