El titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, Juan Antonio Ramírez Sunyer, està ingressat des d'ahir en un hospital, han informat a Efe fonts jurídiques.

El magistrat, que actualment no porta el cas, mentre es resol la petició de recusació plantejada per les defenses, va ser ingressat ahir en un hospital de Barcelona, segons les fonts.

Ramírez Sunyer va obrir al febrer passat la investigació al Govern pels preparatius del referèndum de l'1-O arran de les conferències en les quals l'exsenador d'ERC Santi Vidal va assegurar que l'executiu català disposava d'una partida "camuflada" de 400 milions d'euros per organitzar la consulta, suspesa pel Tribunal Constitucional.

En el marc de la causa oberta pel jutge, la Guàrdia Civil va detenir el passat 20 de setembre una quinzena d'alts càrrecs del Govern, en una operació en el qual manifestants independentistes van assetjar durant hores la comitiva que registrava la conselleria de Justícia.

El jutge, que actualment té 70 anys d'edat, va recalar el 2013 al jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, on podria exercir dos anys més atès que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) li ha permès endarrerir la seva jubilació.