El candidat del PSC, Miquel Iceta, va dir davant empresaris catalans que es veu capaç de «reconciliar la societat i evitar el desastre econòmic de Catalunya», i va remarcar el compromís que, si no aconsegueix acords en 2 anys de legislatura, deixarà la Presidència.

Iceta va lamentar que l'etapa de Govern independentista ha tingut com a «únic resultat net» portar la societat «a la fractura social, el temor pel futur de l'economia i el fracàs polític». «Demano el vot als socialistes, als progressistes, als catalanistes no independentistes, a la gent que vol que el seny retorni a la política catalana». «Que em votin perquè puc reconciliar la societat i evitar el desastre econòmic que tots els analistes preveuen si continuem amb un clima d'incertesa i turbulències polítiques».

Com a exemple, va al·ludir l'informe anual del BBVA sobre economia regional d'Espanya, segons el qual «el 2015 Catalunya era la comunitat que més creixia, al 3,7%. El 2016, la tercera (3,5%). El 2017 serà la novena (3%). I l'any que ve, si es compleixen les previsions, i espero que no, serà l'última (2,1%)».

D'altra banda, Iceta va assegurar que si és president de la Generalitat «sens dubte» demanaria l'indult pels polítics sobiranistes que fossin condemnats, mentre que el PSOE se'n va desmarcar.

En una entrevista a l'emissora RAC 1, Iceta va dir que primer caldrà esperar que hi hagi una sentència, però si aquesta és condemnatòria, es va mostrar partidari de l'indult per «tancar ferides i resoldre problemes» i deixar de tenir «una espècie d'hipoteca» a sobre de tots.