La candidata de Ciutadans a la presidència de la Generalitat, Inés Arrimadas, ha rebutjat avui comentar les "ocurrències" diàries del cap de llista del PSC, Miquel Iceta, en al·lusió als indults, i ha replicat a l'expresident Carles Puigdemont que si guanya la formació taronja s'acabarà el 155.

Arrimadas s'ha traslladat avui a Figueres (Alt Empordà), on ha visitat la seva zona comercial i s'ha reunit amb associacions de veïns, al costat del candidat de Ciutadans per Girona, Jean Castel.

En declaracions als mitjans, la candidata a les eleccions del 21 de desembre no ha volgut comentar les declaracions d'avui d'Iceta, en les quals ha assegurat que la seva proposta d'indultar els dirigents sobiranistes en el cas de ser condemnats és "prematura" i que, per tant, "aquí ha de quedar".

"Jo no puc comentar les ocurrències diàries del senyor Iceta", ha subratllat Arrimadas, qui sí ha volgut deixar clar, en canvi, que Ciutadans és un vot "clar i nítid" en defensa d'un "projecte d'unió i de convivència sense complexos".

Arrimadas també s'ha pronunciat sobre les paraules del candidat de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, qui ahir va apel·lar al vot dels no independentistes per evitar que els partits constitucionalistes apliquin un "155 Premium".

Davant aquestes afirmacions, Arrimadas ha replicat a Puigdemont que Ciutadans és la garantia perquè s'acabi el procés sobiranista, però també l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, perquè amb un govern liderat per la seva formació Catalunya "tornaria a la legalitat".

La candidata ha recordat que Ciutadans va exigir l'aplicació del 155 només per a la convocatòria d'eleccions autonòmiques com a sortida "democràtica" a la situació de Catalunya, i ha insistit que si guanya el seu partit "no caldrà mantenir-lo".

Respecte a les enquestes, Arrimadas ha demanat de nou prudència, encara que ha constatat que totes elles apunten que Ciutadans és l'"única força constitucionalista" que pot vèncer ERC i els independentistes, i liderar una alternativa de govern.

Arrimadas ha advertit de nou al candidat dels 'comuns', Xavier Domènech, que haurà d'elegir entre pactar amb ERC i "allargar el 'procés' i els seus errors", o bé permetre un govern constitucionalista que prioritzi les polítiques socials.

Davant els "atacs" que pateix Ciutadans, partit que està, ha dit, al "centre de la diana", Arrimadas ha insistit: "en onze anys no ens ha fet callar ningú i, ara, tampoc ens faran callar".